Nou, dan zal ik het wel weer moeten doen

Op vrijdag 18 november moesten we met ons 6tal richting Abbekerk. Zit daar ook al een schaakclub ? Ja, maar het is het aloude Aartswoud dat daar tegenwoordig zijn domicilie heeft. Aartswoud heeft na het verkopen van het Huis van Egmond even moeten zoeken naar een geschikte speelgelegenheid. De Hooge Heeren in Hoogwoud was toch niet helemaal ideaal, daar er in het weekend nogal eens een kleuterdisco was met gestamp van voeten en geklap der handen. De Aartswouders, onze "Angstgegners" hebben nu een mooie gelegenheid gevonden in de Nieuwe Haven. Uiterst rustig, met een vriendelijke bediening van gastvrouw Stella en een fraaie meeneem bibliotheek, die er voor zorgde dat de schrijver d6, regelmatig daar te vinden was.

Nog even iets over de heenreis. Ik mocht meerijden met Kasper en deze blijkt nog een volstrekt ouderwetse chauffeur te zijn. Niks geen tomtom, alleen maar even thuis goed voorbereiden om te zorgen dat je niet verkeerd zou rijden (korte ei, lange ij daar maak ik nog wel eens fouten mee, dat noemt men ei-blindheid. Men zie hier ook voor de laatste Column in Dijk en Waard). Kevin Tan (zijn pseudoniem is Nate Vink) was in onze auto de 3e man.

Welkom geheten door Ron van Putten, speler en teamleider van A. zetten wij ons rond de klok van achten achter de borden en weldra was de zaal in diepe rust gedompeld met af en toe geklik van lepeltjes tegen kopjes en geslurp van kopjes tegen lippen. (zal wel andersom zijn)

Op papier... ja, ja op papier. Zo kan ik het ook. Natuurlijk waren we op papier sterker. Aan alle borden een plus qua elo rating. Maar ja, op papier hé. Ik loop op de zaken vooruit. We scoorden ons eerste punt via bord 2 Dennis Keetman. Hoe dat precies gegaan is weet ik niet. Het was gebeurd voordat ik er erg in had. Overigens, speel vooral de partij van Dennis tegen Sterre Dauw na (Leuven Open) (link), die is meer dan de moeite waard en ik voorspel Dennis een grote toekomst. (vooral met Sudoku)

De score werd weer in evenwicht gebracht door Mats. In een uiterst ingewikkelde partij (zegt de ene mummie tegen de andere mummie: "Ingewikkeld hè".) verloor hij pardoes een toren tegen "good old" Peter Couwenhoven. Ach nog niets aan de hand dachten we, Justin won op 5 een stuk en op 3 had Kasper een kwal opgehaald met ogenschijnlijk goede aanvalskansen. Ikzelf sprak de gek ging er nogal rücksichtlos in met zwart tegen de TC van Aartswoud. Dat had ik beter niet kunnen doen, maar ja het was weer zo'n avond. Tegen het laatste speeluur keerden de kansen ten faveure van de gastheer. Justin speelde te passief en kreeg een pionnenwals op de damevleugel voor zijn kiezen. Te laat, te laat koos hij voor de tegenaanval. Met nog een ruime minuut bedenktijd zag hij het niet meer zitten en gaf op. In de post mortem toonde Mats met de zere schouder aan dat met iets meer bedenktijd, de tegenaanval nog succesvol had kunnen wezen.

Intussen had Kevin met enig fortuin een punt gescoord omdat tegenstander Rob Bijpost (De Schaakkoerier) meende zijn in tijdnood niet genoteerde zetten te kunnen bijwerken en pardoes door de vlag ging. Op bord 3 en 4 ging het tenslotte ook mis voor ons. Kasper had tot twee maal toe een remise aanbod van Richard Deken, ons welbekend, afgeslagen en probeerde tevergeefs ijzer met handen te breken. Zwart nam de aanval over en beslechte dit met een "petite combination", waarbij de witte dame verloren ging. Over mijn partij zal ik verder zwijgen. Met een stuk achter... oh nee, ik zou er over zwijgen.

In de bibliotheek heb ik tenslotte nog 3 boeken gescoord, waarna enigszins teleurgesteld de thuisreis werd aanvaard. Goh, wat is Noord Holland toch mooi bij nacht ! Weet je wat het is... je ziet die windwappers gelukkig niet meer die de horizon verontreinigen

Was getekend: Pietjebel

Op de foto een jeugdige impressie van onze absente teamcaptain.