Een donderslag in mei…. en wat nog ter tafel komt.

Krijg ik van Mats op mijn donder(slag) omdat ik hem niet bij de kanshebbers heb genoemd, die in de top vijf kan eindigen…. Ja ik moest ergens een grens trekken… en dat was bij de 231. Akkoord Mats en ook Kasper spelen een verrekt aardige derde cyclus, maar in deze ronde werden zij toch weer even terecht gewezen door de gevestigde orde zijnde Mats door Oscar en Kasper door Maarten. Maar ze komen eraan. Overigens was de partij van Ewijk – Bakker een tamelijk spektaculaire. Oscar moet gedacht hebben; kom ik test mezelf eens even voor komende zaterdag. Dus ging hij er vol in met een klassieke aanval op f7. Mats kwam een kwal achter, maar kreeg wel kans op de tegenaanval. Na afloop werd er nog even stevig gepostmortemd, door de langplakkers Keesman, Konijn 1, Holdorp, Konijn 2 en de andere van Ewijk die in een mooie partij de Konijn 2 een halfje had weten af te snoepen. Ook Ronald lijkt aan een goeie 3e cyclus bezig te zijn…. Uit de analyse bleek overigens dat Mats het op enkele momenten beter had kunnen doen.
Koploper Gerrit kreeg het met zwart aan de stok met William Thomson en er kwam een scherpe Siciliaan op het bord met over een weer kansen. Na het verdwijnen der kruitdampen, half half en dus blijft de voorsprong van Gerrit in tact, ook omdat Karel Keesman en Piet K 1 na 3 en een half uur zwoegschaak tot het zelfde resultaat kwamen. Boeiende pot trouwens, met alles erop en eraan.
Het spektakelstuk van de avond was toch het treffen tussen Willem v.d. Akker en Johan Wester. Laatstgenoemde zal wel ergens gewonnen gestaan hebben, maar ik had die toren op a1 toch maar even gelaten voor wat het was. Nu kreeg Johan de boemerang keihard terug en het werd geforceerd mat hetgeen keurig door Willem was berekend. Verder moeten we nog melden de winst van René Blokker op Peter Wuis en een hele zwik remises in de middenmoot van de ranglijst waaronder Eric de Jong tegen Emiel Piek en René Groenendijk tegen Harut Calustjan. Hoogste B-speler = William Thomson, met in zijn kielzog Karel Otto (remise tegen Chris Holdorp) Hoogste C-speler = de al eerder genoemde Ronald van Ewijk, achtervolgd door mister Middenwaard Gerard Reijnen (remise tegen Tjerk Voskuil)
Kurt van Eeghem zou roepen: “Spannend, spannend, spannend”.
Na een vrijdagavonds barbekjoetje bij Jessica en Martijn (vanwege hun verhuizing naar de Ruysdaelstaete) op zaterdag een drukke dag.. Er vroeg uit, omdat de Columbus naar de voorronden moest van het NK Schoolschaken in Leiderdorp. De mannen weten nu echt wat afzien is !! In 5 ronden tijd ( x 4 partijen) scoorden ze slechts 2 ½ bordpunt. Zelfs bij de toch redelijke coole eerste bordspeler Jurian Cornet, kwamen na zijn 3e deceptie even de waterlanders te voorschijn. Gelukkig was daar moeder Cornet nog om hem te troosten. Ach er had wat meer in gezeten, zo ging René Emmaneel één keer met een stuk meer door de vlag en hadden ook Menno Berger (1 x maal remise) en Pim Schönig kans op wat meer puntjes. Met Jan Stapel van Aartswoud reed ik vervolgens terug naar Haarlem om nog wat mee te pikken van de laatste ronde van de promotieklasse. We namen de landelijke route en nu weet ik tenminste ook hoe Spaarndam eruit ziet !! Aankomende in het Denksportcentrum vernamen we al snel dat het met de onzen niet zo best was gegaan. Het zou de eerste nederlaag worden van het seizoen alhoewel Oscar van Ewijk nog lang probeerde Frederique Lacourt er uit te tempoën. Ze gaf geen krimp en zo werd tenslotte een halfje genoteerd en de einduitslag op 3 ½ - 4 ½ bepaald. Nadere berichtgeving, van dit kleine drama zal wel volgen van Chris, die ter plekke was als reporter. Overigens was het aldaar toch wel een bonte verzameling schakers, het puikje van Noord Holland en daarbuiten en dus werden er vele handen geschud en hallo’s en hoe gaat het’s uitgewisseld….
Daarna lekker gegeten bij de Griek in Haarlem (heet ook Delphi) was allemaal perfect en natuurlijk werd er al stevig gefilosofeerd op de toekomst. Het 3 jarenplan komt volgend seizoen tot zijn afronding. En dan maar eens kijken waar we staan nietwaar.
Van uw aller Pietbull, die verder niets meer te liegen heeft…