De kop is er af

Hebben we dan geen geluk gehad tegen Purmerend 2 ? Meestal heb je in een externe wat geluk en wat pech. Dat houdt mekaar meestal in evengewicht. Laat ons dat nu zaterdag de 16e ontberen. Ja, dan krijg je dat je tegen een niet eens zo veel sterkere tegenstander met 2,5 – 5,5 verliest. Waar zaten die pechmomenten ? Wel, in bordvolgorde waren dat bord 1, (Marijn tegen Anton Bakels, bord 2, (Mats tegen Peter Smits) en tenslotte bord 8, (invaller Gerard tegen Paul Meijer) Drie partijen waarin we zeker kansen op meer hebben gehad dan alleen maar een schrale nul. Van de overige twee nederlagen, Karel en Chris kunnen we stellen dat hier de winst min of meer terecht naar Purmerend ging.

Nu iets anders. Johan Wester zei het al na afloop: “Het zijn niet de meest sympathieke tegenstanders”. Zijn tegenstander, Pim Jekel, die ik graag mag uitmaken voor Jim Pekel, gebruikte gedurende de middag geen enkele hem aangeboden consumptie. Ook mijn tegenstander (Nico Felten) nuttigde alleen het door hem aangeschafte kopje thee. Dit dronk hij op zijn Engels, met een scheutje melk erdoor. Gezellig hoor. Voor de rest kon ik niets aan hem slijten. En dan jonge Vladimir Bartels, na zijn nederlaag tegen Dennis bleef zijn consumptiemuntje moederziel alleen achter op de tafel. Wel zorgen dat die door de Rietbergens niet in rekening wordt gebracht.

Wat valt er verder nog te melden over deze middag ? Wel dat de belangstelling van clubleden nul was. Was het daarvoor te mooi weer ? Je kan toch altijd nog op het terras zitten. De heaters waren aan. De enige die even zijn buik liet zien was Jan Barteling. Na enig op en neer langs de borden was hij weer vertrokken, vermoedelijk naar Alkmaar om de Waagtoren in actie te zien op het hoogste landelijk nivo. De vuurdoop eindigde voor de Alkmaarders in een kleine deceptie. Het werd 3-7 voor het bezoekende Paul Keres. Het 5e van deze club overigens wordt onze volgende tegenstander. Uit naar Utrecht op 7 oktober, weer eens wat anders.

Na afloop werd het toch nog gezellig. We togen met 5 man naar Brass (de voormalige Kolonist) en zagen dat het er stervensdruk was. Geen wonder, Janos van de Griek vond het noodzakelijk om een maand op vakantie te gaan. Nou ja, de “grub” kwam gelukkig tijdig door. We hoefden dus niet zo lang te wachten als die laatste keer bij Delphi.

Tenslotte nog een laatste mededeling. We gaan 2 wedstrijd gezamelijk spelen met Opening '64.
Op zaterdag 4 november komen zij bij ons te gast in de Swan en op zaterdag 16 december gaan wij op bezoek in St.Pancras in speelzaal de Geist. Dat spaart voor beide 1 x zaalhuur uit en het is natuurlijk gezelliger met 4 teams. Misschien trekken we dan op 4 november wat meer publiek.

Was getekend Pietermanknecht