Jaap Dros overleden

Via de knop verwijzingen op onze site kwam ik weer eens bij de NHSB terecht. Hier trof mij meteen het bericht dat schaker, muzikant, Texelaar Jaap Dros was overleden op 31 augustus. Wie kent hem niet. In de vele keren dat wij tegen En Passant speelden, hetzij thuis in de Swan, maar nog liever uit op Texel in Den Burg, kwamen we Jaap tegen. Eén van de sterkste spelers van het eiland, dat heeft menigeen wel eens ondervonden. In totaal is hij 35 maal kampioen van zijn club geworden, maar daar zal het dus helaas bij blijven.

Jaap was een rustige stille motor van zijn kleine cluppie, altijd bezig met organiseren en het combineren van schaken met muziek en dichten en gezelligheid....Mat op 't Wad. Ik zal nooit vergeten, toen Thomas Richter weer eens een “aanval” kreeg hoe Jaap zich vaderlijk over hem boog, hem mee nam naar de gang in de Swan en hem eventjes onder zijn hoede nam en hem kalmeerde. Richter herpakte zich en ik geloof dat hij zijn partij nog won.

In Jaap Dros (hij was bijna 70 jaar) gaan we een kleurrijk en innemend mens missen, een sterk schaker maar vooral iemand met een mooi sociaal gevoel.

Onderstaand nog een paar links om nog even te kijken naar Jaap de zanger/muzikant.

https://jaapdros.wordpress.com/

https://www.youtube.com/watch?v=mHTam61SyHA

https://www.youtube.com/watch?v=du91gXk8-2Y

Was getekend Piet M. Konijn