Bestemming bereikt

Op zaterdag 30 september namen Richard Gooijers en ondergetekende deel een het 36e Voges rapidtoernooi in Hillegom. Dit door de Uil georganiseerde toernooi zit meestal twee weken achter het Chrysantentoernooi. Maar nu dus even niet. De formule is ongeveer gelijk aan het CHT. Hoofdgroep met geldprijzen en daaronder achtkampen met prijzen in natura. De bedenktijd is dezelfde als bij het CHT.

Placht ik in de voorgaande jaren als hoogst gerate speler groep 2 te winnen, dit jaar lukte het totaal niet. Begonnen in de 1e ronde met een goede partij die na weinig fouten en geen blunders in remise eindigde, vloog ik er in de 2e partij er vol in. Mijn tegenstander, de dik in de tachtig zijnde Bob Ameling bleek echter geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. In de Konings Indiër speelde hij na 1d4 Pf6, 2.c4 g6, 3.Pc3 Lg7, 4.e4 0-0, waarna ik onmiddellijk e5 speelde en dacht groot voordeel te hebben. De pion op e5 werd echter een aanvals objekt en ik kwam in grootse moeilijkheden terecht en verloor.

Wel, daarmee is tevens de teneur van de dag weer gegeven. Goed staan en niet kunnen winnen, gelijk staan en verliezen en tenslotte nog een prachtige stelling weggegeven in de laatste ronde. Eindscore 4 nullen, 2 remises en 1 overwinning met als resultaat een gedeelde laatste plaats. Ik kon wel janken.
Richard voelde met me mee en dacht, ik zal het in de laagste 8kamp niet veel beter doen. Nu is dat rapid natuurlijk toch lastig voor de Ries, temeer daar hij in zijn groep nog een 3 tal jonkies had waarvan 1 veel te sterk voor de groep en 1tje steeds op het verkeerde moment de klok van Richard indrukte hetgeen helemaal niet noodzakelijk was. En dan was er nog die tachtiger, die voor aanvang van de partij opmerkte: “Ja, maar hoe werkt dat dan ?” Alsof dat zo moeilijk is. Richard was er dan ook wel klaar mee, toen er in zijn laatste partij nog weer een verkeerde stelling op het bord kwam. “Zullen we maar remise doen ?” sprak Jim Meij sportief.

Nu zult U zich misschien nog afvragen...vanwaar die titel ? Wel het wijkgebouw waar gespeeld wordt heet De Bestemming, vandaar. Een lekkere locatie, met een topbediening achter de bar. Broodjes voor 2 Eurie en soep waaraan je, je mond kan verbranden. En dan natuurlijk pilzen van Hertog Jan en heerlijke rode en witte wijn van Dirk.

Was getekend Pieternul