Harry Peters Grand Prix

Na een aantal jaren stilte, U weet wel vanwege Corona, werd op zondag 7 januari de draad uit het verleden weer opgepikt. Op initiatief van Simon Greve van sv Bergen waren de clubs uit Alkmaar en omgeving in actie gekomen om de traditie van de GP weer voort te zetten. Het was alsof er niets veranderd was. Het toernooi verliep vanaf het begin soepeltjes, onder leiding van super spreekstalmeester Joost Goedbloed. Een dikke 110 kinderen waren naar de Geist in St. Pancras gekomen om elkaar te bestrijden in groepen van 8 met een bedenktijd van 15 minuten.

Voor Heerhugowaard kwamen in actie: Tessel Schrijver, Jesse Suring, Yazan Alhaidar, Boaz v.d. Brugge en Vince van 't Hull. Tessel was stevig ingedeeld in groep 3. In veel partijen kwam hij met voordeel uit de opening, maar onder tijdsdruk liep het dan toch vaak verkeerd af. Hij scoorde uiteindelijk 2 punten en dat was jammer. Jesse Suring, in groep 6 had, wat je noemt een koude start. Hij begon met een lange rokade op rij, maar kwam daarna op stoom. Hij finishte in de middag met 3,5 uit 4. Dat was tekort voor een prijsje maar ruim voldoende voor een flinke stijging in ratingpunten, gezien het feit dat hij de laagst geplaatste speler van zijn groep was.

Yazan deed het vanaf het begin in zijn groep (8) uitstekend en ging steeds aan de leiding. Na gelijk eindigen kon hij toch de eerste prijs in ontvangst nemen. Dit op basis van leeftijd. In groep 11 tenslotte zaten Boaz en Vince. In de 2e ronde remiseerden zij op grootmeesterlijke wijze. Daarna moesten ze beide wel in de achtervolging en dat lukte prima. Boaz won de groep en Vince kon mooi de tweede plaats opeisen.

Wat je noemt een geslaagde middag. Volgende Grand Prix is op zondag 18 februari in Castricum.

Was getekend: Piet Konijn