Boa's Handhaven Zich

Op zaterdag de 23e stonden we klaar voor de ontvangst van de reserves van HWP/ZSC. Een belangrijke wedstrijd zeker voor de Zaankanters, die met 4 punten een plaatsje lager stonden dan Heerhugowaard. Saillant detail verder, dat het voor hen de laatste ronde was. Bij een nederlaag zouden zij nog maar af moeten wachten wat de onderliggende clubs, Paul Keres 5 en Bergen beide 3 matchpunten, zouden doen. Wel het is voor de sympathieke mannen uit Zaandam uiteindelijk goed afgelopen. 4-4 overigens in een wederom spannende match, was voldoende om hen op 5 punten te brengen en daar zowel Bergen als Paul Keres nipt verloren zijn de Zaankanters dus veilig.
Ja, en nu wil het geval dat Bergen en PK 5 de laatste ronde tegen elkaar uitkomen. Dus dat wordt erop of er onder. De wedstrijd wordt in Utrecht gespeeld en dit kan misschien een voordeeltje zijn voor de Berginezen, als Paul Keres voor zijn overige teams invallers nodig heeft. Ach maar dit is koffiedikkijkerij. (3 maal woordwaarde.) Maar goed, al met al handhaaft het eerste team zich ook en zijn we voor volgend seizoen weer present in de 4e klasse KNSB.

Ruim je rotzooi op.

Lieve clubgenoten, ik verbaas me al een tijdje, hoe het mogelijk is dat schakers tijdens de donderdagse competitie (intern of extern) kunnen schaken met zoveel troep naast hun bord.
Lege kopjes koffie of cappuccino, theeglazen met uitgeknepen Earl Grey of Rooibos in een bakkie. Her en der rondslingerende suikerzakjes, leeggeknabbelde koekjes verpakkingen. En later de frisdranken en de bieren. Liefst zonder viltje, zodat we naast het bord natte kleverige sporen zien. Zouden Euwe en Aljechin zo hun tweekamp hebben gespeeld ? Of Fischer en Spassky ? Tis nog maar goed dat we 's avonds spelen. Tijdens overdagse toernooien worden hele broden verorberd, roggebrood met spek weggezet, sinaasappels geschild, bananen ontvelt, bekers met sap geslobberd om nog maar te zwijgen van de thermoskannen met lauwe pis of koffie. Het kan natuurlijk anders. Denk daar eens over na.

Was getekend Pietbull