Schoonheidsprijs voor Dennis

Wat velen misschien niet weten, is dat de KNSB iedere ronde een schoonheidsprijs uitreikt aan ingezonden partijen van betreffende ronde. Dus of dat nu Meesterklasse is of lager, maakt niet uit. Afgelopen ronde, de 8e in de 4e klasse C leverde op bord 2 het duel op tussen Dennis Keetman en Frank Tijdeman van HWP/ZSC 2 op. Het werd een spectaculaire partij die, na enig aarzelen door Dennis is ingezonden en ziedaar hij werd zowaar tot mooiste partij verkozen, hetgeen Dennis een mooi schaakboek opleverde: Ivan Sokolov, Winning Chess Middlegames vol 2. De partijen worden beoordeeld door Thomas Willemze en Frank Erwich. Binnenkort zal de partij ook wel op de site van de club komen en daarmee heeft Dennis weer een goede troef in handen om nog een prijs in de wacht te slepen. Voor wie niet wachten kan, ga naar de verwijzingen en vervolgens naar de site van de KNSB en U zult meteen de foto van Dennis zien met een grote beker in zijn handen.

Bij de jeugd zijn de prijzen uitgereikt zoals U aan de bijgeleverde foto kunt zien. Clubkampioen werd Nevis Kooge. Hij volgt dus Boaz v.d. Brugge (weer) op. Tweede werd de verrassende revelatie van de 2e helft, Hidde Verhagen en derde werd Jesse Suring, die intussen ook bij de senioren wel enige bekendheid heeft, omdat hij regelmatig te zien is bij rapid en snel.
Bij de B-tjes was het Eduardo Quak die eerste werd gevolgd door Joep Groen en Vince van 't Hull en Jules van Asseldonk als derde.
Eduardo en Hidde wonnen tevens een beker voor de Bolletjestrui. Net zoals bij de senioren is dit een prijs voor de hoogste stijging in Elo rating.