Opsporing verzocht

Het is zaterdag 20 april iets over enen in de middag. Mmmm om des Keizers baard. Met een half oog kijk ik naar Danny Stoop. Dus daar spelen wij vanmiddag om. Niet helemaal. Wedstrijdleider en arbiter Dennis Geluk: “En toch ook wel voor de eer”. Wel de eer blijft die middag in Sint Pancras en Heerhugowaard wordt eervol tweede. Ingeklemd tussen beide invallers, Sandra Keetman op 1 en Delano Buijsman op 8 zit het basisteam. We missen Karel en Wester senior. We proberen een vuist te maken, maar meer dan een vuistje wordt het niet. Sandra weert zich kranig tegen kopman Richard van Diepen, maar moet uiteindelijk toch de Koning omleggen. Met vier nederlagen, drie remises en één overwinning blijven we op 2 ½ bordpunt steken. De winstpartij is van Marijn op bord 4 tegen André Beemsterboer door sommigen betiteld als “Biemsterfarmer”.

We blijven nog wat plakken aan de bar, waar de gasten kundig bediend worden door Sjaak Schut en puzzelen zo her en der waar we met een groep zouden kunnen gaan eten. Babylon aan de Tigris (of Eufraat) is te ver voor vanavond. Dus wordt het Italië in de vorm van La Brocca. Met 12 man wordt het nog een gezellige avond. Maar wat is dat nu. We zijn ineens met zijn elven ! De stoel van ene M. Bakker is leeg. Wat is er aan de hand ? Voelde hij zich niet lekker na de nederlaag tegen zijn naamgenoot ? Opsporing verzocht. Jonge man, stevig uiterlijk, kan lichtelijk verward overkomen, voer hem Ice Tea (absoluut geen bier) begin vooral niet over schaken en alles komt goed.

Post mortem

En dan is er nog het laatste nieuws uit Utrecht. Onze streekgenoten uit Bergen hebben uiteindelijk niet kunnen winnen van het 5e team van Paul Keres en zijn dus gedegradeerd. Heel jammer. Wonden likken en volgend seizoen maar weer eens kijken of die 5e klasse KNSB verlaten kan worden. Wel omhoog natuurlijk.

Was getekend: Pietermanknecht