Een donderslag, ijs en weder dienende

Hij springt een gat in zijn lucht, maar komt weer hard met beide benen tot de werkelijkheid. Zijn droom, mat in 2 in een slechtere stelling spat in belletjes uiteen. Het gat in de Ozonlaag moet snel weer gedicht worden. De omstanders, ruim voorradig, gniffelen er op los. Van Doorn heeft dit keer gemisgerekend en de huid van het Konijn al verkocht. KONIJNEN voor de Kerst, altijd verdacht ! En pas op voor die taaie. Deze was taai en uiteindelijk moet onze angry Young master zijn meerdere erkennen in de PK2. Meer mooie potten zijn er deze avond, die overigens zoals te doen gebruikelijk, vrij luidruchtig begint. Ja, wij zijn Oppositie niet. Bij ons valt er altijd wat te beleven. Hier wordt er één in de zeik genomen, daar informeert iemand naar de nieuwe baby van de voorzitter, daar wordt een ouwe koe uit sloot gehaald, de beste stuurlui staan om het demobord en tonen hun kunnen. “Nee, dan doet ie dat…..” Kortom volop leven in de brouwerij. En dan komt er wat verlaat ook nog een Duvel binnen wandelen met een krol op zijn kop. Zal het nu echt winter worden ?

Rond half negen wordt het pas echt stil. Soms even ijsberen om te kijken of Oscar een vuist kan maken tegen de jonge Keetmens, en hoe Groenendijk zich zou gaan houden tegen het krachtmens Spaans. En dan Piet van Veelen tegen Tom Roelofszen. Ja, hoe zit het nu met dat ratingverschil. Heb ik genoeg aan remise of niet. Naast de Willem Groot tafel ontspint zich het duel tussen Hans van Koningsbruggen en Justin van Ingen. De Egmonder is zeker nog niet helemaal wakker, want ineens staat hij een kwal en een pion achter. Geprikkeld kromt hij de rug…. Pakt met enkele pionnen en twee stevige paarden het centrum en dan is het voor Hans weer om in de denktank te kruipen. Een bord verder maakt Johan Wester kennis met de kracht van Kasper (geen beker) een reguliere Spanjaard met ruil op c6. Weet Johan alles van, maar dit keer gaat het toch verschrikkelijk mis. Jean Paul mist misschien de vorm en komt materiaal achter tegen Maarten de Haas. Hetzelfde geldt voor een bord ernaast. Bert van Brenk tegen Adri Maijers. Blom en Otto maken er een tie-break van. Die wordt door grote Karel gewonnen. Terwijl Blomsky toch regelmatig oefent in dat genre. Hij heeft altijd wel een maatje in Eric de Jong, Anton Molenaar of iemand anders. Mats Bakker meent met een paard en wat extra pionnen Emiel Piek op te kunnen brengen. De vrije a-pion van Emilio blijkt belangrijker de zijn. Als Chris en Nico Duin spelen wordt het 9 van de 10 keer remise. Dat ligt niet aan Nico, dat ligt niet aan Chris, waar ligt het wel aan ? Voor de beker gebeuren er verder zeker geen schokkende zaken. Anton is te sterk voor Henk de Waal, Carlo pakt het punt tegen Wessel, Eric en Peter gaan door ten koste van Auke en Rob. Ach en wat ik vergeten ben kan men na zien bij de uitslagen.

Twee ronden intern gespeeld en Dennis gaat alweer stevig aan de leiding. Siem Appelman staat eerste bij de B-tjes en is Ronald van Ewijk kopman bij de C-spelers.

Was getekend El Canino