Donderslag en Sneeuwbui

Donderslag en Sneeuwbui…. En een kort verslag van de ARvDgroep.

Na Oud en Nieuw de schaakdraad weer volledig opgepikt. Sterker, het nieuwe jaar begon met een goed voornemen. Veel schaken. Vandaar dat we ook openden met maar liefst 22 partijen. Wie heeft het !!

Daarvan waren er 13 voor de 1e  ronde van de Beker en 9 reguliere competitiepartijen (5e ronde/ 2e cyclus…) Een paar opvallende uitslagen allereerst uit de Beker. Karel Otto houdt Nico Duin op remise, is hij sterk in, maar verliest het vluggertje. Zo kan je toch elo-punten winnen zonder door te bekeren. Peter Wuis met lagere elo kukelt Eric de Jong eruit, waarna ze op de vrijdagmiddagsoos toch naast elkaar moeten zitten. “We gaan niet onze partij naspelen hoor”, (Eric tegen Maarten) Robbert van Doorn mist mat in 2 tegen Martijn Aartsen, maar wint een eenzijdige partij wel. Meest opvallende uitslag verder de winst van William op Rob Spaans. (We dachten net, dat ze een match waren begonnen…) Ja, en dan was er nog het drama van Anton tegen Kasper. Laatstgenoemde komt weer eens in fikse tijdnood. Komt in een remise pionneneindspel terecht, hetgeen hij in de snelheid volledig verkeerd behandelt. Met nog 2 minuten naar de wedstrijdleider, tegenwoordig ook arbiter, toe. Willem neemt een zeer correcte beslissing. Doorspelen, maar Kasper krijgt tijdsvergoeding vanwege het feit dat Anton een aantal malen niet heeft genoteerd. En dan gaat het nog niet goed voor wit. Hij komt verloren te staan als Anton even de tijd had genomen voor Kc2. Nu gaat de arme op b4 staan en staat na Kb2 van wit in temponood. 1-0 ipv 0-1. De week daarop is het geluk weer met Anton, als hij Maarten een vol punt afsnoept….

Intern maakt vooral de winst van Jessica op Jan Zwart indruk en heeft Henk de Waal alle mazzel van de wereld tegen Hans van Koningsbruggen.

Op 10 januari noteren we 20 partijen. 3 voor de Beker en de rest voor de 6e ronde intern. We krijgen gebak van de Rietbergen’s. Dit in verband met het feit dat de familie 50 jaar in de horeca zit. En dat, nadat wij op de nieuwjaarsreceptie, toch wel knullig verstek hadden laten gaan…. Dat maken we nog wel goed ! Voor de beker zijn er geen verrassingen. Chris wint van Justin, Jean Paul van Gerard Groenveld en uiteraard is Karel Keesman een maatje te groot voor Jan Zwart.

Intern doen er zich weer een aantal merkwaardige zaken voor. Allereerst die enorme slipper van Kasper tegen PK 1. Levert een denkperiode op van Kasper van 1.09 uur naar 24 minuten oftewel 45 minuten over 1 zet. Dan heeft K. volgens mij in ieder geval een record gevestigd. Maar dat is een schrale troost. De zwarte monarch werd het open veld ingejaagd en kwam uiteindelijk op b2 (!!) mat te staan. Een makkelijke avond voor PK 1, die terloops maar even de dartstrijd tussen Wesley Harms en Darrol Fitton kon volgen. (Harms wint, maar wordt een ronde later met 6-4 uitgeschakeld door Silverback Tony o’Shea, die daarna in de finale geen deuk in een pakkie boter schopt en met 7-1 de teil in gaat tegen Scott Waites.)Jessica speelt een bere partij tegen René Blokker, maar de vermoeidheid slaat toe. Zelfs in de slotstelling, waarin tot remise wordt besloten was een snelle winstweg te zien, zoals aangegeven door toeschouwer Emiel Piek. Wat van Doorn weer laat zien tegen René Groenendijk is om te huilen, maar hij wint wel en heeft een leuke vriendin. Verrassingen verder van Hans van Koningsbruggen die met beperkte tijd van Wessel wint, knappe remise van Ronald van Ewijk tegen Jan Blom en herstel voor Martijn Aartsen, die in een gesloten Siciliaan, Nico Dekker trakteert op een nul. (Dus en gebak en een nul…)

Tenslotte nog nieuws van de ARvDgroep. In een besloten vergadering is René Groenendijk gekozen tot voorzitter. Hij was overigens de enige kandidaat. Het secretariaat is tijdelijk onder de hoede van Martijn Aartsen. Geschikte kandidaten voor deze functie kunnen contact opnemen met Martijn.

Was getekend: El Canino