Donderbui en Hagelslag

Het was een vreemde clubavond. De start werd ontsierd door een aantal korte kortsluitingen. We lopen even de revue door. Justin van Ingen Schenau trapt in een wel bekend valletje in het Budapester – gambiet en wordt binnen 10 zetten stikmat gezet door Emiel Piek. Edwin Roemer laat pardoes zijn dame op a5 in staan nadat Jan Zwart Pc3xd5 had gespeeld. Opgegeven 1-0 (ook binnen het kwartier…)

En dan onze wedstrijdleider. Nu voor eens en voor altijd die val in de Camebridge Springs onthouden hoor Willem…. Ook Tom Roelofszen had de strijd tegen Johan Wester er snel aangegeven, maar hier lagen misschien ook huiselijke problemen aan ten grondslag. Maar goed er werden ook nog wat langere partijen gespeeld. De strijd om de top werd gewonnen door Peter, die, alvorens af te reizen naar Nieuw Zeeland, nog even de  Keetmens aan zijn zegekar heeft gebonden.

De grootste verrassingen kwamen wat later op de avond. Mats Bakker liet met een stuk meer tegen Martijn Aartsen zijn dame pennen en kon opgeven. René Groenendijk kon twee bennies niet afstoppen in een toreneindspel tegen Wessel Rood en Gerrit van Oostrum probeerde in een slechter staand loper/paard eindspel, William Thomson door de vlag te tikken. Dat lukte bijna nog… maar niet helemaal. Piet Konijn 2 had een hele fraaie paardzet, die hoger gerate Gerard Groenveld fataal werd. Ook bij Reijnen – Blom hing een verrassing in de lucht. Gerard stond duidelijk beter, daar zijn paard aanmerkelijk sterker was dan de loper van onze Noordender. Maar ineens kreeg Gerard een brainwave. “Kan ik die zwarte koning in het midden van het bord niet gewoon mat zetten ?” Ja, dat kon niet. Na Te5 werd deze gewoon geslagen door Jan en kon Gerard het opgeven. Een halfje was hier zeker op zijn plaats geweest.

Henk de Waal had een leuk mat met loper, paard en toren tegen René Blokker en dan was er nog Tom Lambooy. Vroeger op de jeugdafdeling gezeten en nu aan de bak bij de senioren. Zodoende kon Robbie toch spelen, ipv oneven te zijn. Het werd remise. Jessica Sijs zal blij zijn, want door de komst van Tom wordt de gemiddelde leeftijd van dat grijze zootje weer wat omlaag gebracht.

Tenslotte nog nieuws van de ARvDgroep. Dennis Keetman is toegetreden tot de ballotagecommissie. Hij zal kandidaten screenen voor het lidmaatschap. Er zijn twee belangrijke criteria: 1)Je moet een vriendin hebben, die nog knapperder is dan de vriendin van RvD en 2)je moet een knullige nederlaag hebben geleden tegen RvD. Zo’n partij, die je dik had moeten winnen, maar waarin RvD weer eens een geluksengeltje op zijn schouder had. Mats, doe mij nog maar een Amsterdammertje….

Was getekend: El Canino