Tijd voor een paar donderslagen…..

De competitie is intussen 4 ronden onderweg, tijd voor een eerste tussenbalans. Hadden we die na 3 ronden geschreven, dan hadden we misschien geschreven, dat Peter Hoekstra al weer aardig onder weg was/is naar zijn eerste cyclusoverwinning. Na ronde 4 moeten we toch iets genuanceerder opereren. Peter liep tegen zijn “Angstgegner” aan, zijnde Karel Keesman. En wat te denken van Chris Holdorp. Zou hij een trainer gevonden hebben ? Vorige week al op rand van de overwinning tegen 1e teamspeler Oscar van Ewijk en nu zowaar voorbij Gerrit “59 jaar” van Oostrum. Prachtige spannende donderslag verder tussen Dennis Keetman en William Thomson. Horden toeschouwers die in konden zetten op wie nu wie zou verslaan. Uiteindelijk bleek de koning van William het minst veilig. De langste partijen van de avond kwamen op naam van Rens Rense, die Piet Konijn 2 flink aan de praat hield en Emiel Piek, die het met Eric de Jong aan de stok had. Grootste irritatiepunt, een blonde muts, die gedurende een half uur in de gang stond te bellen met haar lievie, waarvan de sv lekker kon mee genieten. Ga iets nuttigs doen dom element ! Schrijf een boek, ga bejaarden helpen, of wordt desnoods lid van een schaakvereniging. Totaal aantal partijen: 20 Stuks, enne kunnen we Rob Vos intussen inschrijven als nieuw lid !?

Verrassingen van de eerste ronde: Chris wint van Maarten, Jessica laat Rens glippen. Totaal 21 partijen, voorwaar geen slechte start van het seizoen. Verrassingen van de tweede ronde: Adri Maijers is aanwezig. “Jij bent toch altijd op vakantie in september”. Deze keer dus niet. Peter Wuis verslaat het 2e Konijn, Wessel Rood laat Martijn Aartsen ontsnappen en verliest door een aftrekker, enkele sterker geachte spelers komen niet verder dan een halfje tegen, excuse le mot, “mindere goden”. Totaal aantal partijen: 20 stuks. 3e ronde: Ronald van Ewijk houdt Nico Duin op remise. (Wat hem in de laatste ronde van het vorig seizoen net niet lukte…) Piet Konijn 2 de juiste vorm nog niet heeft gevonden en Piet Konijn 1 ook nog niet. Totaal 20 partijen.

Ons is verder ter ory gekomen, dat Jean Paul op unieke wijze, de economie in een klein Grieks plaatsje weer op poten heeft gekregen. Dat ging zo: JP kwam aan in het dorpje en zocht onderdak in een klein hotelletje. Omdat hij nog wel eens slechte ervaringen daarmee had wilde hij eerst de kamers inspecteren, maar om de eigenaar niet helemaal voor het hoofd te stoten legt hij 100 Euro als onderpand neer en krijgt een aantal sleutels. JP is nog niet naar boven toe of de eigenaar grist de 100 Euro van de balie en spurt naar de slager toe, alwaar hij 100 euro schuld heeft. De slager pakt de 100 euro op en gaat naar het eind van de straat om de boer te betalen, die nog 100 E van hem krijgt.

De boer moet nog 100 E. betalen aan de koelopslag. De eigenaar hiervan neemt het flapje in dank aan en gaat naar de kroeg toe om zijn drankrekening te betalen. De kroegbaas schuift de 100 euro meteen door naar de hoek van de bar, alwaar de plaatselijke prostitué zit, die nog geld van hem krijgt. Deze spoedt zich naar het hotel, waar ze nog een rekening had lopen voor gehuurde kamers. Ze legt het briefje van 100 op de balie. Intussen komt JP naar beneden, deelt mee dat hij de kamers toch maar niks vindt, pakt de 100 Euro op en vertrekt.

Conclusie: Het hele dorp heeft niets geproduceerd, niemand heeft iets verdiend, iedereen is wel zijn schulden kwijt en ziet de toekomst rooskleurig tegemoet… Zo eenvoudig werkt een reddingspakket !

Pietbull

Ps Volgende keer iets over winst/verlies en remise percentages…..