Donderslagen nog aan toe..

Wat opvalt aan de interne competitie is dat de opkomst zeer goed is te noemen. Toen Heerhugowaard 2 thuis tegen Caissa 3 moest spelen, moesten er in allerijl nog tafeltjes en stoeltjes aangerukt worden om het schone schaakvolk plek te bieden.

Intussen kunnen we ook twee nieuwe gezichten begroeten in de interne zijnde Rob Vos (Konijnen en Hazen opgepast) (wordt leuk als Rob tegen Tjerk speelt…) en Justin van Ingen. Van harte welkom op de club en hopelijk met veel schaakplezier en resultaat.

Wie naar de ranglijst kijkt zal zich intussen verbazen over de plaats van Anton Molenaar. Anton is in de winning modus, maar het gaat niet zomaar om kleine jongens, die van het bord gemept worden. Achtereenvolgens moesten Maarten de Haas, Oscar van Ewijk en Karel Keesman eraan geloven. Dat levert een forse Elo stijging op en uiteraard is Anton hoogste B-speler!!
Bij de C-tjes is mede Noordender Jan Blom lijstaanvoerder. Hij was hard op weg opgebracht te worden door Mats Bakker, maar ontsnapte naar eeuwig schaak toen Mats verzaakte op g6 te offeren. (En Mats maar klagen: “Dit is mijn slechtste partij sinds jaren…of bedoelde hij daar zijn partij tegen Carlo Oud mee?”) Gerard Groenveld wist Peter Hoekstra een halfje afhandig te maken, maar was enige weken later iets de gehaast in een stukoffer tegen Johan Wester anders had er misschien een nieuwe verrassing in het vat gezeten.
Wat Gerard wel lukte in ronde 6, lukte PK 1 niet in ronde 8. Hij overzag een simpele kwaliteitwinst door wit. Normaal is een loperpaar nog wel redelijke compensatie voor dit verlies, maar in deze partij zat het er allemaal niet in. Pietbull werd met kleine middeltjes naar de slachtbank gebracht. Lange zitten waren er voor Peter Wuis tegen Emiel Piek, op tijd verloren en Oscar van Ewijk, die met 1 tegen 2 lopers ontsnapt naar remise tegen ons aller wedstrijdleider intern. Oscar is al enige tijd niet tevreden over zijn spel. Maar dat zijn er meer.

Even een Bolletjestruiranglijst: (mooi woord voor Scrabble):

Nr Speler Sub. gr Stijging
1 Anton Molenaar B + 69
2 René Groenendijk B + 34
3 Henk de Waal C + 28
4 Gerard Groenveld B + 27
5 Rob van Dijk C + 26
6 Ronald van Ewijk B + 25
7 Martijn Aartsen C + 24

Extern gaat het allemaal wat minder. De al gememoreerde match tegen Caissa 3 werd kansloos door ons 2e verloren, bij 4 remises en 4 nederlagen. Gemiste kansen waren er volop; voor Karel Otto (tegen Co Buijsman) en Mats Bakker tegen Rolf de Brouwer. Ook Adri Maijers liet zijn vis glippen. Willem v.d. Akker en Nico Duin konden geen potten breken op 1 en 2 en PK 1 op 3 ging er pas heel laat af tegen Lex Griffioen. Chris remiseerde op 5 en William deelde in de algehele malaise op bord 6.

Een halve week later ging HHW 3 op bezoek bij Caissa 4. Wederom werd het een één richtingverkeer. 6-2 voor de thuisploeg. Lichtpuntjes hier de overwinningen van Jan Blom op bord 1 tegen Gerard Groot en ons geheime wapen, Gerard Groenveld op 3. Komende week, 27 oktober is het 4e achttal, thuis aan de beurt tegen MSC 2. Dat kon wel weer eens diep met de knietjes door het stof moeten.

Enne vergeten we zaterdag 5 november niet de Middenwaard Simultaan !! Dit maal is Grootmeester Harmen Jonkman uitgenodigd en dat beloofd dus wat. Moet Mats zijn beker nog even verdedigen !! Aanvang ? rond 12.00 uur denk ik en anders delen we dat nog mee op de clubavond.

Pietbull