Donderslagen en wat dies meer zij

Het spook der Horripilatie* waarde afgelopen donderdag door de speelzaal. Wat had Niek Dekker in vredesnaam met zijn lopers gedaan ? Waren het Chrysantenklonen. Twee albino schuinsmarcheerders met rode stippen op hun kop. Het werk van een ludieke van Dijk. Peter Wuis was niet onder de indruk, maar kon de partij tegen Niek toch niet winnen. Van Dijk zelf werd eveneens op ludieke wijze mat gezet door Rinaldo Espis. Pxg7 en de stukken konden in het doosje. Ook Jessica had enige last van Spasmodermie*. Zij zocht een plaats uit dicht bij de verwarming. Stond goed tegen René Blokker, totdat ze volledig (mooi woord hè, vol en ledig) over het hoofd zag, dat haar dame in stond.
Voor de rest was de stemming redelijk vredelievend op deze laatste avond van de 2e cyclus en een aantal remises was snel overeen gekomen. Behalve Nico Duin. Nico Duin geen remise ? Nee, hij won van Karel Keesman, omdat deze weer eens iets te veel uit de stelling wilde halen. Kon Nico toch nog vroeg kaarten met Edwin (halfje tegen PK1) en William (0 tegen Dennis) Maar daarmee haalde Dennis koploper Jean Paul niet in. Die versloeg Kasper en werd zodoende cyclus winnaar en tevens de man die er na Jessica met de bolletjestrui vandoor gaat.
Nico Duin, tot zijn eigen verbazing B-winnaar en Justin van Ingen, ondanks een nederlaag in de laatste ronde tegen Ronald van Ewijk, winnaar bij de C-tjes.

En dan was er nog die bondswedstrijd. Heerhugowaard 3, met 2 invallers tegen koploper KTV 2 uit Enkhuizen. En de invallers deden het !! De onnavolgbare Gerard “waterfiets” Groenveld met in de 1e 15 zetten…. Let U even op met één en dezelfde lopert : 2.Lc4 Lb5+ c6, Le2 Lg4 En tenslotte Lf5 waar ie geweldig bleek te staan. Gevolgd door een schitterend torenoffer op h7. Ook invaller Siem Appelman speelde een goede partij het was echter te kort om een gelijkspel uit het vuur te slepen alhoewel ook kopman Henk Rijksen en TC Eric de Jong kansen op meer hadden gekregen, dan de lege dop die ze uiteindelijk overhielden.

Tenslotte nog een leuke mededeling. Over 4 jaar wordt schaken een echte Olympische Wintersport ! Er zijn de volgende onderdelen: Met bontmuts op, Met wanten aan, Ploegachtervolging, Scheve Schaak en Synchroon Schaken.

*Ja, we waren weer eens naar de Pubquiz geweest in Het Karrewiel in Oudkarspel en daar werden we op een rondje Menselijk Lichaam getrakteerd. We dachten dat Horripilatie een enge ziekte was, maar het blijkt gewoon kippenvel te wezen en ook het tweede woord heeft dezelfde betekenis.

Eindstand Bolletjestrui 2e Cyclus:
1.Jean Paul Ory A + 37
2.Piet Konijn 1 A + 28
3.Auke Nicolai C + 26
4.Henk de Waal C + 25
5.Maarten de Haas A + 25
6.Nico Duin B + 25