Donderslag of stoot…

 
De kans dat Dennis Keetman en/of Jean Paul Ory, de smaakmakers van de 1e twee cycli, nog een grote rol zullen spelen in de 3e cyclus, is gering. Na 3 achtereenvolgende nederlagen tegen Karel Otto ( JP) en Kasper v.d. Meulen en Piet Konijn 1 (Dennis) zijn beide ver teruggeworpen op de ranglijst. Kasper onze wl is intussen stoer lijstaanvoerder. Afgelopen donderdag kwam Oscar van Ewijk niet aan de bak in zijn Franse verdediging.
Kasper is intussen met zijn clubrating door de 1700 grens geschoten. Een vaste plaats in Heerhugowaard 1 is volgend seizoen bijna onvermijdelijk.
Zo wordt de strijd om het all-over in ieder geval een stuk interessanter. De stabiele grote G. maakt nu misschien de beste kans, hij vloerde Big Bill Thomson in een Siciliaan, maar er liggen nog wat kapers op de kust.

Het 4e, de mannen van Ronald van Ewijk konden (ook) tegen Koedijk 3 geen vuist maken. Na een lange zit waren 2 halfjes het deel van de hekkensluiters van de 4e klasse A. Bij Gerard Groenveld ging dat vrij regelmatig, terwijl Rinaldo waarschijnlijk meer verdiend had. Een mooie aanvalsstelling sloeg niet door, waarna een vredesaanbod kwam van de tegenstander, die vond dat Rinaldo mooi gespeeld had. (Er rest nu nog 1 wedstrijd en daarin kan de laatste plek (hekkensluiten…) over gedaan worden aan een ander, maar dan moet er geloof ik met een bord of 5 gewonnen worden, kijk het eens na op de site zou ik zeggen…)


Wie ook mooi speelde, was onze “veterane” Jessica Sijs (intussen 1 ½ uit 3 in Hoorn), tegen Rens Rensen. Alleen een mooi stukoffer werd niet bezegeld met mat en toen begon Rens zich goed te verdedigen. Dus ook remise. Piet Konijn 1 kon niet nalaten even: “Stelletje remiseschuivers” door de zaal te brullen, wat natuurlijk onzin was, maar dit zal in de toekomst nog wel eens vaker gebeuren.

Waarom JP van Karel verloor ? Na een tactisch remise aanbod (alweer remise) meende JP met twee torens, tegen twee lopers een matje op de onderste rij te hebben. Maar dat was een geweldige misrekening. Al met al moet de goede vorm nog wel even terugkomen voor onze wedstrijd komende zaterdag tegen hekkensluiter Purmerend. (Er worden her en der nogal wat hekken gesloten… anders lopen de schapen over de dam…en als er een schaap verdronken is…is het kwaad kersen eten…

Jan Blom blijft het onveranderd goed doen. Hij won (maar weer eens) van Siem Appelman. Ook bij Piet van Veelen is de vorm er wel. Vorige week nog wat tijd te kort om Eric de Jong op de knieën te krijgen, maar nu een stevige remise tegen Emiel Piek. Chris Holdorp smaakte het genoegen een punt te puren uit zijn partij tegen Adri Maijers. Toen de schrijver d6 langs liep zag hij alleen maar pionnen achterstand zonder enige vorm van compi… zou Adri zijn kruit ook in Hoorn verschoten hebben ?

Goed, vrijdagavond gaat Heerhugowaard 3 op bezoek bij Opening ’64, zaterdag thuis het eerste tegen P’end 2, aanvang 13.00 uur, komt allen kijken zou ik zeggen, de week daarop Simultaan van Piet Peelen in de Middenwaard en de week daarop alweer de volgende bondswedstrijd tegen Santpoort 2. Het is me het schaakmaandje wel !!

El Canino