Donderslagen en Lentekriebels

We moeten even bijpraten over de laatste tijd, want er is het nodige gebeurd, intern, snel en beker. (En ook voor de bond, maar daarover later…) Om met dit laatste te beginnen, ik heb behoorlijk geld verdiend, door een weddenschap af te sluiten bij de bookies. “Zet maar op Mats Bakker”. Met hoongelach namen ze mijn geld aan, maar die pret verging hun wel, toen het op uitbetalen aan kwam !! Mats kukelde in de halve finale Gerrit van Oostrum uit de beker, daar hebben jullie al over kunnen lezen, maar ook in de finale tegen Johannes Wester was hij uitstekend op dreef. De partij naspelend op internet kom je er al gouw achter, dat zwart weinig kansen heeft gekregen en dan nog die mispeer aan het aan het einde ! Kortom een trotse Mats deed de ronde door de Swan. Vader Cees werd als eerste aangeklampt, en Mats moest langs de hele biljartclub om handen te schudden. Rare uitdrukking is dat eigenlijk hè, handen schudden voor gebruik en wassen na gebruik !! Mats dus geen Middenwaard Bokaal, maar nu een andere beker. De beker !! en bedenk wel Mats, wie er als 2e naam op die beker staat !! (keurig netjes opgepoetst door rob van Dijk overigens, waarvoor hartelijk dank… )

De snelschaaktitel, de Jaap Sturm trofee was dit keer wederom een prooi voor terrible Dennis. In een finalepoule, met uitsluitend kanshebbers toonde hij zich weer eens de beste. Eigenlijk vreemd dat we de snelschaakprijs naar onze oprichter hebben genoemd. De man had zelf een bloedje hekel aan snelschaken, dat ging ‘m op zijn leeftijd allemaal te vlug.

Intern zijn we intussen gekomen aan de 9e ronde en nog steeds draaien Hans de Jong, Karel Keesman, Kasper v.d. Meulen en nog enkele outsiders, in de top mee. Opvallend is wel dat Dennis en ook Peter Hoekstra af en toe een steek laten vallen en daardoor nog niet echt aansluiting hebben gevonden. (Dennis – William 0-1 en Peter – Gerrit 0-1) In de race om de bolletjestrui is het Nico Dekker die al enige tijd aan de leiding gaat, gevolgd door Hans de Jong en Karel Keesman. Met Hans hebben we wel de revelatie te pakken van de 3e cyclus. Met degelijk spel houdt hij heel vaak de balans in het midden en als de tegenstander meer wil dan een halfje, dan moeten er risico’s genomen worden. En Karel lijkt weer helemaal terug de oude. Moeten nog maar even een hartig woordje spreken over deelname in het 1e achttal volgend seizoen…. Er zijn nogal wat kandidaten daarvoor…

ranglijst Bolletjestrui na ronde 9

1. Niek Dekker + 56

2. Hans de Jong + 43

3. Karel Keesman + 35

4.Mats Bakker + 34

5.rens rense + 28

6.Kasper v.d. Meulen + 27