Een prachtige donderslag…..

Was het niet een absolute topavond 17 november !? Volle bak, externe wedstrijd, slot eerste cyclus, spanning, kramp en fysiotherapie…

Laten we bij het begin beginnen. 11e ronde met de toppers; van Oostrum – Hoekstra, Wester – van Ewijk, Bakker – v.d. Akker (bestaat die niet, Bakker v.d. Akker) Konijn 1 – Keetman, de Haas – Duin en Ory – van Brenk op het menu. Door de externe wedstrijd was Anton M. al zo goed als verzekerd van zijn 2e plaats all over en hoogste B speler. Door een misgreep van Peter trok Gerrit weer eens aan het langste einde, dat wil nogal eens en eindigde onze Hoek slechts 2 punt voor op de Noordender. Johan Wester – Oscar van Ewijk was een langdurige laveerpartij, de langste van de avond. Met gelijk materieel en een naderende tijdnood voor beide werd de vrede getekend. Hetzelfde gebeurde, alleen veel eerder, in de partijen tussen Nico Duin en Maarten de Haas en tussen Piet Konijn 1 en Dennis Keetman, waar de meeste stukken werden geruild en zwart alleen kans had in een toreneindspel met een pion plus. Het Grand Prix systeem van Mats werd door Willem `Website` v.d. Akker aangepakt met Pd4. Misschien dat Mats hier niet helemaal alert op reageerde. In het vervolg was het vooral zwart die de wedstrijd dicteerde. Ory stond een kwal voor, maar een brat tijd achter, maar toen Bert even als handoplegger werd opgeroepen, was hij geheel van slag en verloor nog. Hoe zat dat ?? Wel, dat zat zo. William Thomson zat aardig in de rats tegen Sandra Keetman. In een Siciliaan was hij hard op weg onder de voet gelopen te worden. En behalve dat, zijn bedenktijd slonk met de minuut. Of deze spanning hem in de kuiten schoot, weten we niet, maar ineens stond onze Schot te krimpen van de pijn aan de bar. Bert erbij en die zorgde voor enige verlichting door strijk en zet… (ongeveer net zoiets als schaken) De kramp ging over, maar de partij tegen Sandra was niet te redden.

Wat was er nog meer te genieten ? Chris Holdorp had me erop gewezen, dat hij tegen zijn Angstgegner moest. Dat was René “schiet uit zijn slof” Groenendijk. En inderdaad, toen ik even, in een vrij moment ging kijken bij de matadoren, dacht ik dat R. weer voor een verrassing zou gaan zorgen. Die bleef dit keer echter uit. Jessica Sijs uitte haar ongenoegen over het schaakspel in zijn algemeen, met de opmerking: “Wat is het ook een K..spel he”, dit nadat zij fraai mat gezet was geworden door René Blokker. Voor Willem Groot was het tempo van 1 uur even te rap tegen Wessel Rood en onze jonge aanwinst uit Oudkarspel liep dan ook al snel rond met een big smile op zijn gezicht. Justin van Ingen was iets te sterk voor Rob van Dijk en Henk de Waal wond Hans van Koningbruggen om zijn vingers….. Jan Blom ging als 2e Noordender met een prijs aan de haal. Hij was al niet meer in te halen voor het C kampioenschap. Nou ja, Jan is natuurlijk ook geen C-tje, eerder een stevige B. (Altijd oppassen als je Jan de hand schudt !! enne wie heeft het notatieboekje van Jan gevonden ?)

En dan was er nog dat treffen tussen Heerugowaard 3 en Revanche. Revanche op dat moment koploper in de 3e klasse B en Heerhugowaard gebrand om die nederlaag tegen Caissa zo snel mogelijk te vergeten. In eerste instantie zag het er sombertjes uit. Op de topborden was de bezoeker een tandje te sterk, ondanks de inzet van Henk Rijksen op bord 1. Het duurde zeker 2 en een half uur voordat de eerste uitslagen op het, door Eric de Jong ontworpen en gemaakte, uitslagenbord verschenen. Teken dus dat het een spannende strijd was. Veel voor de interne uitgespeelde Waarders dromden zich her en der om de borden om alles mee te maken. Tijdnood in kluis !! Met nog slecht 10 minuten te gaan was de stand 3 ½ - 3 ½ en alle ogen waren gericht op de iets betere positie van Kasper v.d. Meulen op bord 5. Een toreneindspel met de nodige pionnen. Kasper zat weer eens een keer flink in de min wat zijn tijd betreft, maar zie, tegenstander Boon ruilt de toren af, die voor hem zo prachtig de 7e rij bewaakte. Zijn laatste troef verloren. Hierna was het makkelijk voor Kasper en werd hij de matchwinnaar…. 4 ½ - 3 ½ en de koploper gevloerd !!

Even een paar rijtjes….

Top van de ranglijst.