De kop is er af.

Met een bescheiden 13 partijen startte afgelopen donderdag de interne competitie. Dat heb je met die pensionado’s die nog even een nazomertje mee willen pikken. Na een stief kwartiertje ga ik altijd even het aantal tafels tellen, of koppels. Ik kwam maar tot 12, hé had ik me dan toch vergist. Nee hoor. Er zat 1 duo buiten, zijnde Henk de Waal en Gerard Reijnen. De partij werd remise, daar Henk meer oog had voor het vrouwelijk schoon, dat er op deze zomerse avond nog langs fietste. (En Gerard zat met zijn rug naar de straat toe.)

Zelf moest ik het opnemen tegen mijn stiefzoon. Ik had tegen moeder Anneke nog zo gezegd wat laxeermiddel in het eten te doen, maar nee hoor. Het werd een hectisch gevecht waarin zwart in eerste instantie de opening dicteerde, maar in een goede stand voor een dubieuze voortzetting koos, die wit alle ruimte liet op materiaalwinst. Na wat slagenwisselingen en ruilen kwam ik in een eindspel terecht met een toren tegen een paard en een loper. Dit koppel, tezamen met een ver opgerukte e-pion bleken toch teveel van het goede. Waarna Peter het vliegtuig naar Turijn nog net kon halen.

De meest interessante tafel stond echter naast ons. Old Grady speelde een dijk van een partij tegen Gerard Groenveld. Een superieure f-lijn zette de witte stelling danig onder druk. Naast William zat Jessica en ook daar een mooie positionele partij met kansen over en weer. (Tegenstander was Jasper van Vianen.) Toen zwart in het eindspel iets te frivool met de f-pion naar voren ging was Jessica er als de kippen bij om met aftrekschaak een volle zwarte toren te winnen. Rechts van William het duel Kasper – Karel of te wel v.d. Meulen – Keesman. Een partij die de gehele avond zou duren. Kunnen de partijen nu langer duren, met nieuwe tijdsregel ? Ook hier veel omstanders. Kas huizenhoog gewonnen in een dubbeltoren eindspel, maar zoals wel vaker, in tijdnood. Het drama werd kompleet toen Kasper een volle toren weg gaf en met een vloek de koning omlegde. Het schaakleven kan soms hard zijn.

Carlo Oud had een goed weekend. Eerst een remisestelling winnen van Siem Appelman en een dag later voorzitter Jos Vlaar van Attaqueer verslaan…en daarna nog eens lekker bij de Griek uit eten…. Het schaakleven kan soms plezierig zijn.

Was getekend El Canino