Hoekstra op kop

Het heeft even stil gestaan met de berichtgeving over de interne competitie, dit vanwege laptopproblemius een gevreesde ziekte, maar die na het toedienen van wat kalmerende middelen volkomen is genezius.

Wat kunnen we kwijt over de interne tot nu toe (ronde 6) Wel, dat Peter Hoekstra vrij makkelijk de kop van de ranglijst heeft ingenomen en dat hij die voorlopig niet meer kwijt wil. Maar Peter zal binnenkort wel weer een reisje boeken naar Indemiddleofnowhere land. Waar je zin in hebt !! Dan heeft de rest tijd om hem weer in te halen.

Behalve Peter zijn er nog een paar personen vrij succesvol te noemen. Allereerst nieuwe penningeester Ronald van Ewijk. (Denken we aan het overmaken van onze contributie !!) Met een + 43 staat hij 2e op de ranglijst van de Bolletjestrui. Dit mede dankzij een overwinning op Jan Blom tijdens de voorronde van de Beker. De 7 uit 7 tijdens het Chrysantentoernooi, was ook niet mis. Martijn Aartsen, terug van een jaar weggeweest, is koploper in de Bolletjestrui. (+ 50) En het had nog hoger kunnen zijn indien hij niet onnodig verloren had van Piet van Veelen. In deze partij kreeg Martijn een zware aanval over zich heen, die ingeleid werd door een loperoffer van Piet. Martijn keepte de boel boelkloedig en kwam in eindspel terecht met paard en toren tegen toren. Technies gewonnen, maar na een blunder + pionvork ging het paard van het bord. Martijn gaf toen teleurgesteld op, maar het resterende toreneindspel was nog steeds remise.

Moeten we natuurlijk ook nog iets vertellen over de wederhelft van Martijn. In haar partij tegen Auke Nicolai gebeurde iets heel vreemds. In een ver eindspel met lopers van ongelijke kleur en een pion voordeel voor Auke, dachten Old Grady en ik: Zou Jess dit remise kunnen houden ? Na een biertje gescoord te hebben kwamen we terug in de zaal. Tot onze verbijstering waren de lopers van het bord verdwenen. Hoe kon dat nu ? Het raadsel van de spooklopers. De loper die van kleur veranderde. Vinden jullie schaken ook een racistisch spel met die witte en zwarte stukken ? En waarom mag wit altijd beginnen, omdat wij de slavernij hebben uitgevonden ?

Dan moeten we natuurlijk nog Sergo Asoev begroeten. Ook terug van iets langer weggeweest. Kas heeft Sergo op 1700 ingeschaald, maar de eerste twee partijen leverden nog niet het gewenste resultaat op. Twee maal remise en wel tegen Eric de Jong en Gerard Groenveld. Maar in het Chrysantentoernooi liet Sergo zich zonder blikken of blozen inschrijven voor de Hoofdgroep en deed het daar helemaal niet slecht. Vanavond zijn debuut voor de bond. Meteen een pittige tegenstander in MSC 1. (Gelukkig een thuiswedstrijd)

volgende keer .... meer

was getekend Pietbull