Onverdiend Gelijkspel ?

In onze 3e bondswedstrijd kregen we thuis bezoek van Schaaklust. De Andijkers zijn sterk op de eerste 3 borden, maar daarna moet je ze kunnen hebben.

We begonnen meteen met een tegenvaller, want “good old” Nico Duin was niet op tijd terug van de Bahama’s, en Chris Holdorp meldde zich op het laatste moment ziek. Invallers werden gevonden in Henk Rijksen en Kasper v.d. Meulen en dat invallen deden ze goed.

Zelf zat ik naast Henk, dus ik kon af en toe mee kijken en hij had een razend ingewikkelde partij tegen Dirk Mantel en af en toe was ik toch bang dat de balans door zou slaan ten gunste van de Andijker. Toen er een eindspel op het bord kwam met (Henk) Dame/Loper tegen Dame/Paard werd de vrede op voorstel van Henk getekend. Maar daarmee loop ik vooruit op het wedstrijd gebeuren. De eerste half werd namelijk binnengebracht door Karel Otto. En terwijl de eerste borden het steeds zwaarder kregen was het afwachten wat men op de onderste borden zou doen. Adri Maijers bezorgde HHW 2 de voorsprong door van Piet Sinnige, trouwe bezoeker van het Chrysantentoernooi, te winnen. Hierna had de thuisploeg steeds een lichte voorsprong. Spannend was het vooral op het bord van Kasper, die het weer eens te kwaad had met de bedenktijd, maar de vis wel op het droge wist te halen.

KonijnReus.pngMet 4-3 op het scorebord waren alle ogen gericht op de schlemiel van de avond, ondergetekende. In een wisselende partij tegen Piet Reus, was ik een kwaliteit voorgekomen, twee torens en een randpion (h-lijn) tegen een toren en een paard en een h- en g- pion. Potremise, als je maar geen gekke dingen doet…. Reus speelt op een bepaald moment Ph4+, ach, kijk zelf maar mee. Ik val dat paard met Kg3 gewoon aan dacht ik, zwart moet weer terug en we zijn weer een stapje dichter bij de remise. 1.Kg3 ??? Tf3+!!, 2.Kxh4 en g5 mat !! En wederom werden de leerzame woorden van Peter Hoekstra bewaarheid: Altijd geconcentreerd blijven. In twee weken tijds tweemaal mat in 2 gezet worden. Mij was de schaaklust even ontnomen…..

Dit zou wel eens een dure nederlaag kunnen worden.

Ipv 2 matchpunten konden we er nu maar 1 bijschrijven. En dat als hekkensluiter. We hadden het goed kunnen gebruiken.
We krijgen nog een pittig programma met als zwaarste tegenstanders MSC 1 (Uit op dinsdag 20 december) en En Passant. Misschien kunnen we nog potten breken tegen de mindere goden Waagtoren 5 en Magnus/Anna Paulowna 2, zodat we, net als vorig seizoen het jaar nog redden !! Dat zou leuk zijn.

Was getekend….pietbull