Nieuwe Donderslagen…..

Allereerst een woord van waarschuwing ! Toen onze voorzit afgelopen donderdag naar huis wilde gaan, maakte hij een serieuze slipper op de helling bij de toegang tot de Swan. Die wil met regenachtig weer (en misschien het verkeerde schoeisel) nog wel eens zeer glad zijn. Het gevolg was een smakker en een arm uit de kom. Daar zit je niet op te wachten, zowiezo niet laat op de donderdagavond. JP werd door Jan Blom naar de EHBO gebracht (waarvoor dank) waar de schouder weer netjes in de kom werd geplaatst. JP later: “Het was gelukkig niet mijn schaakarm !!”Attentie dus bij regen en glad weer…. Die helling is verraderlijk. Nog maar even verder met de ziekenboeg. Met Anton Molenaar gaat het naar omstandigheden redelijk. Hij is lopend patiënt in afwachting van allerlei onderzoeken. Wel is het zo, dat hij moeilijk praat en het bezoek aan hem wordt geregeld door zijn dochter. We hebben hem afgelopen donderdag een kaart geschreven. Een privékaart van Eric de Jong eindigde met: “je laat je toch niet mat zetten, hé Anton !?”

Op donderdag de 15e konden we zomaar weer Tom Roelofszen achter de 64 velden begroeten. Hij startte met een winst op PK 2 en is het schaken dus nog niet verleerd. Ook was er de “battle of the ladies”, tussen Sandra Keetman en Jessica Sijs. Dat ging voor de witspeler heel erg mis toen er een paardvork met schaak koning/koningin op het bord kwam. Dan kan je het wel opgeven, maar Jessica is eigensijs (ze is weer een jaartje ouder geworden…) en wil dan altijd nog even doorworstelen. Voor de beker was er de bijna verrassing tussen Dennis Keetman en Jan Blom. Met 3 pionnen voor leek de winst naar Jan te gaan en zelfs remise was voldoende ivm het ratingverschil. De getruukte Dennis liet het echter niet zover komen.
Johan Wester trof het niet echt met zijn programma. Tweemaal een nederlaag in de interne om vervolgens, als 18e (?) geklasseerd te moeten bekeren tegen Peter. Vandaar geen hoge notering op de ranglijst. Siem Appelman smaakte het genoegen om Gerard Groenveld een punt afhandig te maken.

Na een handvol ronden hebben we dan ook een leuke ranglijst, die aangevoerd wordt door de youngsters Dennis Keetman en Kasper v.d. Meulen, die overigens helemaal niet tevreden was over zijn winst op René Groenendijk van de laatste ronde. René zou net zijn laatste zet doen, toen zijn vlag viel.

Komende donderdag, de 22e het “Social Event”. Inhoudende een avondje bijna niet schaken. De aanwezigen worden zoveel mogelijk in gelijke groepen verdeeld, zowel qua aantal als qua leeftijd. (dus jong en oud zoveel mogelijk door elkaar) En de quizmasters Jessica Sijs, Martijn Aartsen en Piet Konijn 1 gaan hun vragen op de groepen afvuren. Er zijn diverse ronden; Algemeen, Geschiedenis, Sport, Topo, Muziek etc. en uiteraard voor de groep die het hoogste eindigt zijn er wat leuke prijsjes in de kerstsfeer. BIJ DEZE WILLEN WE ALLE SCHAKERS OPROEPEN, MAAR OOK EVENTUELE AANHANG IS VAN HARTE WELKOM. Laat Jessica niet in de kou staan !! We maken er een gezellige avond van.

pietbull