2018 - 2019

Wat dreef ons naar Dieren ?

Met deze befaamde titel opende Lex Jongsma eens zijn verslag over zijn aanwezigheid en deelname aan het Open NK in Dieren. Het was die zomer nogal regenachtig en de campinggasten kwamen na verloop van tijd als verzopen hondjes en katjes de toernooizaal in. De laatste jaren wordt er ook nogal gedreven !! Maar nu door de vaak tropische temperaturen. Temperaturen van 35 graden of meer zijn de laatste jaren geen uitzondering. Vet warm, hard labeur voor de waterdragers !!

Materiaalpech

Terwijl Maarten de Haas en Tom Lambooy de perikelen rond de Sämisch-variant van het Konings Indisch onder het goedkeurend oog van maistro Piet de Haas aan het onderzoeken zijn, goede vrijdagmiddag overigens beste leesteraars, onderneemt ons een poging tot materiaal inventarisatie, dit naar aanleiding van onze bestuursvergadering van afgelopen donderdag de 11e, hoe kunnen jullie nu een vergadering plannen terwijl we bij de Swan op het terras dienen te zitten, zo dat is een mooie volle zin !!

Komkommertijd 3

Met de Grand Prix van Haarlem op 16 juni eindigde voor de jeugd het toernooiseizoen. Van onze club deden over het hele seizoen 8 spelers mee en voor het gemak tellen we daar Jason van Briemen nog maar even bij. Hij is tenslotte uit onze jeugd voort gekomen. Jason was qua aantal deelnames ook meteen de topper. Hieronder een lijstje:

Komkommertijd 2

In de boekenrij van Peter Vogelenzang zitten een aantal toernooi bulletins o.a. van het IBM toernooi uit de jaren 70. Eéntje wil ik er speciaal uitlichten, die van 1975. Het boekje begint met een pagina grote foto van Borislav Ivkov........EN DIE DEED NIET MEE !! Toch leuk om een niet deelnemer op te nemen. Wat was het geval, Ivkov moest op het laatste moment verstek laten gaan. Vraag. Zou Ivkov geweten hebben dat hij in het toernooiboek stond ?

Komkommertijd

Wordt ik door René Rietbergen op mijn vestje getikt. "Jullie hebben bovenop die ene kast nog boeken staan". "Ik zou er maar even naar kijken, want we hebben lekkage gehad en straks zijn al je boeken verrot". Ik de andere dag met een karretje van de Vomar over de Middenweg naar de Swan. Samen met Roy de hele mikmak in het wagentje gekeeperd en thuis de boel in de zon te drogen gezet. Nou, het viel met de vochtigheid wel mee. Alleen een boekje van Bouwmeester heb ik meteen weggegooid, daar groeiden bijna de champignons op.

Vijftal trotseert barre omstandigheden voor clubkasHet regende vanmorgen. Naast regeldruppels die uit de hemel vielen, regende het afmeldingen op de telefoon van penningmeester Ronald van Ewijk. Vandaag stond de sponsorfietstocht van Stichting NUT op het programma, de organisatie had een prachtige route uitgestippeld door de Heerhugowaardse polder.

Pagina's

Abonneren op RSS - 2018 - 2019