2020 - 2021

Schaakseizoen voorbij, vol goede moed naar 2021-2022

Het bestuur van Schaakvereniging Heerhugowaard ziet zich genoodzaakt om schaakseizoen 2020-2021 als verloren te beschouwen. Door het Coronavirus lukte het sinds 8 oktober niet meer om een clubavond te organiseren. Lange tijd hadden we nog de hoop om de interne competitie een doorstart te kunnen geven, inmiddels is die hoop vervlogen. Dit seizoen zullen er geen interne kampioenen uitgeroepen worden, de zes gespeelde speelronden hebben alleen invloed op de interne rating.

We gaan echter niet bij de pakken neerzitten: Seizoen 2021-2022 staat alweer bijna voor de deur! We hebben goede hoop dat seizoen 2021-2022 vrij gaat zijn van extreme Coronamaatregelen en vol gaat zijn met schaakplezier. Het bestuur van sv Heerhugowaard is al volop begonnen met de voorbereidingen om er een geweldig schaakjaar van te maken. Penningmeester Ronald heeft een prachtig plan uitgewerkt voor contributieverlaging, het Chrysantentoernooi is vastgelegd op zaterdag 25 september en van de ALV op 26 augustus gaan we een groot feest maken. Over een paar maanden kan iedere schaakliefhebber uit Heerhugowaard en omstreken weer gezellig van ons mooie schaakspel meegenieten.

Voor de clubgenoten die niet langer kunnen wachten zijn er nog steeds onze wekelijkse online toernooien. Binnenkort gaat een Heerhugowaards viertal ook onze eer verdedigen in de online bekercompetitie van de KNSB. Als het meezit en de Swan weer opengaat dan kunnen we op de donderdagavonden hopelijk meteen weer gezellig vrijblijvend schaken op het terras.

Neem voor vragen contact op met iemand van het bestuur. We zullen u blijven updaten, zowel via onze website als via de mail/telefoon. Blijf gezond en tot snel achter het schaakbord!

Als je haar maar goed zit

Dit weekend stond in het teken van de beker. Niet die dennenappel die in de Johan Cruijff Arena blijft, maar de digitale beker waar Gerrit eerder al over schreef (link). Na de eerste wedstrijden in huize externe wedstrijdleider gespeeld te hebben, kozen we nu voor huize interne wedstrijdleider. Gerrit en Rick waren helaas verhinderd dus er moest een Piet Konijn uit de hoge hoed getoverd worden. Dit konijn bleek vrijdagavond plotseling myxomatose te hebben (of iets vergelijkbaars), maar gelukkig was Mats de redder in nood. Voor het clubbelang heeft Mats zijn kappersafspraak in allerijl naar voren kunnen halen.

Inspiratie deel 4

Ik kom toch terug op mijn eerder gedane belofte door toch weer over inspiratiebronnen in de muziek te schrijven. De inspiratiebron Schaken of Chess is er eentje die ook heel veel moois opgeleverd heeft. Een bloemlezing gelardeerd met wat plaathoezen.

KNSB bekertoernooi

We schrijven zaterdag 3 april 2021, de dag voor Pasen, ook wel Stille Zaterdag genoemd. De KNSB, onze richtinggevers in deze barre tijden zonder bordschaak, had een online bekercompetitie georganiseerd waarvan de eerste drie ronden op deze mooie dag waren gepland. Vol goede moed hadden wij ons hiervoor ook ingeschreven.

Abonneren op RSS - 2020 - 2021