2020 - 2021

Terrasvogels 2

Schaakvrienden, allemaal de bijgeplaatste foto bij het 1e deel Terrasvogels uitbundig en uitvoerig bekeken ?! Met dank aan Kasper, die als Webtechneut het mogelijk heeft gemaakt om de foto uit te vergroten, zodat die ongelooflijke details zichtbaar worden. Wat een prachtige verzameling Schaakvogels. Ik weet bijna niet waar ik beginnen moet. Oké, een poging.

TerrasvogelsOndanks het matige weer, de meeste schakers zaten met dikke truien en jassen aan, was het een drukte van belang donderdagavond 1 juli op het terras van de Swan. John Nieuwland wilde nog wel eens kijken of hij het niet verleerd was. Tegen Piet Konijn 1 werd uitvoerig kommentaar geleverd door Rick Smit en Mats Bakker. Stop een kwartje in Rick en hij praat de avond wel aan elkaar vast. Daar heeft hij wel de SKIL voor. Mats moest ook nog snel even een potje alvorens het darten hem zou gaan opslurpen.

Biel 1986

In de zomer van 1986 maakten enige schakers van Heerhugowaard en Bergen zich (wederom) op voor een reisje naar Polen om aldaar deel te nemen aan een schaaktoernooi. Dat waren Piet en Maarten de Haas, Co Heilig en van Bergen Willem Meijer en Sjaak Pielaet. Gerard Groenveld en ondergetekende voelden daar weinig voor. Tjernobyl mei 1986 weet U wel. Kisten spinazie kwamen van het land om nooit verkocht te worden. Wij zouden het wat dichter bij huis houden. Op een maandag vertrokken wij in de Corolla van Gerard met als bestemming Biel in Zwitserland.

The boys from Brasil - Deel 2In deel 1 van dit verslag (link), dat voor mij tevens als slotcolumn van dit coronaseizoen geldt, heb ik de eerste 4 partijen van de online wedstrijd Capivaras - Capibaras besproken. Nu is het de beurt aan partij 5 t/m 10, althans qua chronologie. De bordvolgorde was er eentje van kriskras door elkaar spelen. U kunt de diverse uitslagen toevoegen aan de indeling in de vorige column, dan hebt u een overzicht van deze leuke match (edit webmaster: bij deze).

The boys from BrasilKent u deze film uit 1978? Voor degenen die dit niets zegt even een korte beschrijving: Het is een enigszins bizar verhaal over een groep ex-nazi's met de nazi-kamparts Jozef Mengele in de hoofdrol. Hij is vast van plan om een nieuwe Adolf Hitler te creëren en deze dan weer aan de macht te krijgen. Het blijkt dat Mengele klonen (kopieën) van Hitler heeft gecreërd en ondergebracht bij gezinnen die qua samenstelling zoveel mogelijk identiek zijn aan het gezin waarin Adolf Hitler opgroeide. Dus een dominante vader en een zachtaardige moeder, waarbij de vader ook nog eens veel ouder was dan de moeder.

Schaken met hindernissen

Enige tijd geleden zijn er twee filmpjes geplaatst op Youtube over het Huttontoernooi van 1989. Deze werd gehouden in de Jansheeren in Heemskerk. De filmpjes gaan niet alleen over het toernooi zelf, maar laten ook de voorbereidingen zien. Gesleep met tafels en stoelen, het klaarzetten van al het materiaal etc. Kwalitatief zijn de filmpjes redelijk rommelig en amateuristisch in elkaar gezet. Ook het geluid is niet altijd optimaal. Zeker geen Stanley Kubrick in de dop, maar ja alle begin is moeilijk.

Op de valreep

Het jeugdschaakseizoen heeft op de valreep toch nog een afsluitende avond gekend. Op donderdag 20 mei konden aan de van Duivenvoordestraat de prijzen voor de 1e helft van de competitie worden uitgereikt. Daar aan vooraf gaven Ilse Brans en Evert Rus een simultaan. Evert won van Ayden Snijder en Sietze de Roon en moest allleen de koning omleggen tegen Sam Duin. Ilse versloeg Jayden en Dylan v.d. Meulen, maar had het moeilijk tegen Linus Wermuth en Nevis Kooge. Nevis won uiteindelijk en de partij tegen Linus werd remise gegeven.

Pagina's

Abonneren op RSS - 2020 - 2021