2021 - 2022

Simultaangevers in Heerhugowaard, deel 1

Zo in de loop der jaren heeft Heerhugowaard een groot aantal simultaangevers gehad. Bij deze een klein overzicht. Het begon in 1972 met een simultaan bij Heiligenberg, georaniseerd door de Hoogovens. Wat daar de aanleiding voor was weet ik niet meer, maar ja, het was het jaar van de grote tweekamp nietwaar. Hans Bakker zorgde voor de organisatie. Er waren twee of drie simultaangevers. Dat waren in ieder geval Bert Enklaar en Berry Withuis en ik denk dat nummer drie Hans Ree wel eens heeft kunnen wezen.

Geslaagde klokseance van Herman van Riemsdijk

Op zaterdag 2 juli omstreeks vier uur, verzamelden zich een tiental schakers van onze club in de Swan om de strijd aan te binden met Herman van Riemsdijk. Herman wie ? zullen enkele personen zich nu afvragen. Herman van Riemsdaijk, op zijn 9e verhuist van Nederland naar Brazilië, Internationaal Meester, drievoudig kampioen van zijn tweede vaderland, Fide arbiter en meer dan 10 keer uitkomend voor Brazilië op de Olympiades. Initiatiefnemer voor dit evenement was natuurlijk Lucas Oliveira.

Varia

En zo is er toch nog een leuk slot gekomen aan een memorabel schaakseizoen. Even op een rijtje: Een mooi kampioenschap van ons KNSB-team, een spannende strijd om de Anton Molenaar trofee en afsluitend een gezellig rommelige Hand en Brainavond op donderdag de 16e. Laten we met dat laatste beginnen. Na inventarisatie van de aanwezigen bleek dat we met 19 deelnemers een wat ongelukkig aantal hadden.

Uitslagen en eindstand Toernooi Hands & Brains

Om het seizoen af te sluiten hebben we een klein toernooitje in de schaakvariant Hands & Brains gespeeld. De opkomst kon beter, maar de 20 schaakliefhebbers wisten er wel weer een topavond van te maken! Mede dankzij het bezoek van Jos en Peter was het weer historisch gezellig. Er werd veel geblunderd, maar uiteindelijk wisten Marijn & Maarten (Groep 1) en Justin & Rob (Groep 2) elkaar feilloos aan te voelen. Nu mogen we genieten van de zomer en ons opladen voor volgend seizoen. Tot ziens op het terras van de Swan (iedere donderdagavond vrij schaken) en anders tot op de ALV van 25 augustus!

Geslaagde sponsortocht

Rond tien uur (zaterdag 11 juni) verzamelden honderden fietsers zich bij de kerncentrale aan de Oosttangent. Een bont gezelschap ! Bij de deelnemers van de Schaakvereniging sprong vooral Robbert (met dubbel B) van Doorn eruit. Hij had voor de verandering zijn replica van de fiets waarmee Fausto Coppi in 1953 de Tour de France won, te voorschijn gehaald. Overigens had die van Coppi maar 12 versnellingen, die van Robbert maar liefst 19. Ook zijn fel kleurde blauwe valhelm trok meteen de aandacht.

Pagina's

Abonneren op RSS - 2021 - 2022