Verslagen extern verrichtingen

Bergen 2 - Heerhugowaard 1: 2-6

Zaterdag 3 november stond de tweede wedstrijd voor het zaterdagteam op het programma, uit tegen de tweede keus van Bergen. Nog niet zo lang geleden bekampten wij hun eerste, waarbij we steeds dicht bij een gelijkspel zaten, maar de laatste keer net aan de verkeerde kant van de score uitkwamen.

HHW - Santpoort

Sv Heerhugowaard – Santpoort: ½ - 3½

Schaken is best wel een ingewikkelde bezigheid, waarbij regelmatig hoog wordt opgegeven over de moeilijkheidsgraad. Dan gaat het vaak over hoever je vooruit kan kijken, het doorrekenen van (vaak niet ter zake doende) varianten en het kennen van openingen van A tot Z.

Het eerste, of de wederwaardigheden van een vlaggenschip

Het is alweer even geleden dat er een berichtje op de site verscheen van en over ons vlaggenschip, het eerste. Eigenlijk is er niet zoveel van te vertellen. Dit hele seizoen valt een beetje tegen, een beetje veel eigenlijk. Na onze tweede plaats vorig seizoen waren de verwachtingen van menigeen (vooral mensen buiten het team zelf) hoog gespannen. Al na twee wedstrijden moest dat worden bijgesteld. Verlies tegen Bergen en vanaf dat moment dus in de achtervolging. Dat ging niet zoals we dat graag gezien hadden.

Sensation White

Vlak na de wedstrijd tegen Volendam gaf Gerrit aan Dennis de opdracht om een verslag van de wedstrijd te schrijven. Dennis was immers als eerste klaar en had dus alle tijd om de partijen te observeren. Wetende dat ik nooit van mijn leven als eerste klaar zou zijn, was ik het hier roerend mee eens. Ik begreep helemaal waarom we een man met zulke briljante ingevingen tot voorzitter hebben benoemd. Ik zag het al helemaal voor mij hoe ik na iedere wedstrijd weer snelschakers uit kon lachen met hun verplichting.

HHW 3 - Aartswoud 4

Op 21/12 speelden we een thuiswedstrijd tegen Aartswoud 4. Dat het niet gemakkelijk zou worden, stond bij voorbaat vast. Tussen beide teams was er een gemiddeld ratingverschil van bijna 100 punten in het nadeel van ons. We moesten dus aan de bak! Bij mijn partij ging het lang gelijk op, maar toen ik een pion achter kwam kreeg ik het steeds moeilijker en moest ik me met alle krachten verdedigen. Dat ging lang goed, uiteindelijk moest ik me echter gewonnen geven en ik streek als eerste van ons team de vlag.

Volendam - Heerhugowaard 1: 1-7

Op 16 december mochten we naar Volendam toe met het eerste team. De vorige keer dat we daar waren hadden we problemen met parkeren en waren we daardoor te laat, ze hadden toen de klokken al aangezet en toen speelden we met een kwartier minder. Die wedstrijd viel mede door deze tijdachterstand bij een aantal borden het resultaat uit in het voordeel voor de Volendammers. We verloren toen met 3.5-4.5. Dit was dus een goede mogelijkheid voor een revanche.

Bergen 3 - HHW 3

Na een remise en een nederlaag moest ons team het in een uitwedstrijd opnemen tegen Bergen 3. Dit team had de beide vorige wedstrijden verloren en het was dus belangrijk, dat wij goed zouden presteren. Bij een nederlaag zou Bergen ons voorbij gaan en zouden wij mogelijk op de laatste plaats komen. Daar hadden wij geen zin in en vol goede moed vertrokken wij naar het kunstenaarsdorp.

De Waagtoren 7 - HHW 3

Onze eerste wedstrijd dit seizoen bracht ons naar het Gulden Vlies, waar we met Waagtoren 7 de degens moesten kruisen. Dat het niet gemakkelijk zou worden stond bij voorbaat al vast. De gemiddelde rating van de kaaskoppen was 1554, die van ons 1463. We sleepten een remise uit het vuur, dus we hielden er best wel een goed gevoel aan over.

HHW - En Passant

Het vlaggenschip van de schaakvereniging Heerhugowaard, ons eerste team dus, mocht zaterdag 7 oktober het spits afbijten tegen de Texelaars van En Passant. Of was het nou toch de spits?? Whatever. Eigenlijk was er niet veel om te bijten, want dat had het tweede de avond ervoor al gedaan. In IJmuiden hielden zij de plaatselijke vereniging knap op 4-4. De naam van die vereniging (Pas op!) hadden zij dus goed laten inwerken! Over (ver)bijten gesproken, de Texelaars zouden net na enen arriveren, wat de meesten van hen ook lukte.