Verslagen extern verrichtingen

Nog één keer de rug rechten

De corona afgelasting van december had één voordeel. Hierdoor stond er in de laatste ronde een onvervalste alles of niets kraker om het kampioenschap op het spel tussen Opening '64 en Heerhugowaard, en daarmee ook dus een onvervalste burenstrijd. Opening had zich ergens in het seizoen wel een keertje half verslikt in Santpoort 2 en moest deze wedstrijd daarom winnen om kampioen te worden, alle andere uitslagen waren voldoende voor Heerhugowaard.

Klein Tata Steel in Heerhugowaard

Donderdag 12 mei extern door de ogen van extern wedstrijdleider en teamcaptain John Nieuwland:

Na geholpen te hebben bij de jeugd komen al snel onze eerste gasten uit Wijk aan Zee binnen. Ze worden verwelkomd en naar de tafels die al klaarstonden gewezen. Toen iedereen eenmaal op zijn of haar plek zat werd er om stilte gevraagd en begonnen de partijen. Zelf moest ik tegen Meneer W. Vos en met een externe rating van 1600+ kan je wel raden dan ik mijn handen vol had aan hem.

De Capibara's slaan toe

Onder het goedkeurend en toeziend oog van Opper Capibara Lucas Oliveira verzamelden 6 Waardse schakers zich in het Wijkcentrum Overdie voor een wedstrijd tegen De Waagtoren N4. Bij absentie van de Capibara's Bakker en Asoév, traden Maarten de Haas en Kasper v.d. Meulen op als betrouwbare invallers.

De strijd tussen de beide heren

Onder de goedkeurende blikken van ere-lid Eddy Saraber zetten beide heren zich achter de borden. Heer Hugo wist dat ze het zwaar zouden krijgen tegen Heer Aris, gezien de gemiddelde rating van de heren uit Midden Beemster en de manier waarop zij hun 1e wedstrijd tegen de Waagtoren hadden gewonnen. De schrik sloeg er bij heer Hugo meteen al in toen men heer Thomas zag binnen komen. Wat nu !? Thomas Broek aan het eerste bord ?! Dan zou heer Sergo wel eens een zware pijp kunnen roken. Gedurende het eerste uur was er nog weinig tekening in de strijd.

De 5e stap is gezet

In het verslag van vorige ronde, tegen Boven IJ, maakte de schrijver van dienst Rick gewag van bananenschillen op weg naar de apotheose van dit seizoen, de gedroomde finale tegen Opening '64 (link). Vooraf leek Aartswoud 2 ook zo'n potentiele bananenschil, maar eenmaal in hun huidige speellocatie, de Hooghe Heeren in Hoogwoud, bleek dat, op papier in elk geval, mee te vallen. Zij traden aan zonder 3 spelers die normaliter sterker spelen dan de 3 invallers. Overigens is de score van de drie afwezigen ook niet zo geweldig. Samen scoorden zij 3½ punt uit 10 partijen.

Een Epos van een andere orde

Waar ik het vorige verslag eindigde met het feit dat een Epos zonder helden lastig schrijven is (link), hebben de schakers van het eerste dat aardig in de oren geknoopt voor de wedstrijd tegen Boven IJ. De wedstrijd van december tegen Opening '64 werd verplaatst door de Corona maatregelen en is daarmee naar het einde van het seizoen verplaatst. Met een goede kans op een onvervalste kraker aan het einde van het jaar tussen de twee nabij gelegen kemphanen moeten misstappen wel voorkomen worden.

Een heel klein epos

Een verhaal schrijven is vaak leuk. Je mag een gebeurtenis voor de eeuwigheid vastleggen als je een verslag schrijft. Een epos voor de eeuwigheid. Als Achilles en zijn streken of Odysseus en zijn omzwervingen. Maar wat als de potentiële helden van jouw epos geen heldendaden verrichten?

Een lelijke overwinning

Afgelopen zaterdag 6 november was het tijd voor de verste uitwedstrijd voor HHW 1 van dit seizoen. Door de gunstige loting hebben 'we' (zegt de invaller) 4 thuiswedstrijden, een uitwedstrijd tegen de 64'ers uit St. Pancras, Aartswoud 2 en dus Santpoort 2. Al moest ik er voor mijn 'thuiswedstrijd' dit seizoen nog wel vroeg bij zijn. Amsterdam Centraal lag eruit, dus gezellig met de bus van Amsterdam Zuid naar Haarlem en daar nog weer met de bus naar Velserbroek. We zullen maar zeggen: 'Noord-Brabant, je zal er maar wonen'.

Schaakjournaal 08-11-21

De uitwedstrijd van Heerhugowaard 1 op zaterdag 6 november werd met nipt verschil gewonnen van Santpoort 2 door de mannen van nieuwe Teamcaptain Karel Keesman. U weet het dus, voor al uw sores wende men zich tot Karel ! (Is ie blij mee, want hij is toch met pré pensioen.) Waar in de vorige wedstrijd, tegen Caissa het middenveld voor een sterke vertoning zorgde, vertoonde deze nu enige haarscheuren. Nou zat Marijn wel tegen de hoogst gedoteerde Santpoorter, good old Jan Theodoor Burggraaf.

Schaakjournaal 10-10-21

Op een prachtige najaarsdag, zaterdag 9 oktober, Hein Schut had nog een kater van de feesten, dachten een aantal schakers, kom laten we weer eens een echte bondswedstrijd houden, het is al zo lang geleden ! Magnus 2 en Opening druppelden op tijd binnen en de enige betaalde speler bij Opening, Edwin Flierman hielp naarstig mee met het opzetten van de stukken. Oh ja, Dame heeft kleur !