Waagtoren 3 - Heerhugowaard 1

Als straf voor mijn ondermaatse presteren afgelopen zaterdag neem ik als boetedoening “penitengiagite” de taak op me tot een verslag. Deze zal schaaktechnies weinig inhoudelijk zijn, daarvoor ergerde ik me te sterk aan mijn eigen incompetentie. Nee het zal vooral gaan over de sfeer van zo’n gezamenlijke ronde in Wijkcentrum Overdie. 4 Tientallen en 6 achttallen bevolkten op de 3e februari (the day the music died) de speelzaal van de Waagtoren. Wie waren dat ? Waagtoren 1 ontving LSG uit Leiden, Waagtoren 2 nam het op tegen Aartswoud 1.

Heerhugowaard 1 - Bergen 1

Zaterdag 16 december mocht Heerhugowaard 1 in de vijfde speelronde van de KNSB 4e Klasse C aantreden tegen Bergen 1. Een wedstrijd tussen de laatst en een-na-laatst geklasseerde, een echt degradatieduel, een vier-punten-wedstrijd dus. En dat was ook te merken. Bergen had haar opstelling - zoals enigszins verwacht, maar desalniettemin wel enigszins teleurstellend - aangepast. Jan Keijsper met een rating van 1922 en een van de sterkste spelers van Bergen speelde op bord 7 tegen onze nestor, Piet Konijn I. Een dure vergissing zoals later zou blijken op de dag. Maar goed dan de wedstrijd in volgorde van uitslag.

Het wonder van Overdie

Het was zaterdag 11 februari een gezellige drukte in het Wijkcentrum Overdie. De Alkmaarse schaakvereniging Waagtoren ontving maar liefst 4 bezoekende tien en achttallen in de KNSB competitie. Uit het verre Leeuwarden kwam Philidor 1847 om het op te nemen tegen de Waagtoren 1, Paul Keres 3 uit Utrecht tegen het 2e team. Team 4 moest de degens kruisen met het 3e achttal van Magnus uit Schagen en Heerhugowaard 1 stond tenslotte ingepland tegen het 3e achttal van de Waagtoren. Een belangrijke wedstrijd om te zorgen dat we nog iets verder uit de gevarenzone konden geraken.

Nou, dan zal ik het wel weer moeten doen (2)

Aan de wand van de kantine van de ijsvereniging in Nibbixwoud hangt een hilarische foto die je eigenlijk zou moeten zien. Op de foto helpt een man een ander persoon, die door het ijs is gezakt. Die man zegt: "Benne je dur 't ois zakt ?" "Nei, zait de aar, kwas an ut zwummen toen 't inies begon te vriezen". Nou wat het weer betreft raakten we al wel een beetje in IJzige stemmingen. Er stond een tamelijk dunne wind uit het noordoosten. Gevoelstemperatuur -2 à 3.

Nou, dan zal ik het wel weer moeten doen

Op vrijdag 18 november moesten we met ons 6tal richting Abbekerk. Zit daar ook al een schaakclub ? Ja, maar het is het aloude Aartswoud dat daar tegenwoordig zijn domicilie heeft. Aartswoud heeft na het verkopen van het Huis van Egmond even moeten zoeken naar een geschikte speelgelegenheid. De Hooge Heeren in Hoogwoud was toch niet helemaal ideaal, daar er in het weekend nogal eens een kleuterdisco was met gestamp van voeten en geklap der handen. De Aartswouders, onze "Angstgegners" hebben nu een mooie gelegenheid gevonden in de Nieuwe Haven.

Leermomentjes

Is het hele leven niet één groot leermoment ?!

Maar trappen we niet steeds in dezelfde valkuilen !?

In eerste instantie was ik van plan een pittig pissig stukkie te schrijven over onze 3e wedstrijd in de KNSB competitie, maar na afloop een avondje gezellig doorgehaald te hebben in restaurant IJzer (de uiensoep is een aanrader) ben ik toch wat milder gestemd en zal onze missers van die middag met de mantel der liefde bedekken. (Althans...)

Nog één keer de rug rechten

De corona afgelasting van december had één voordeel. Hierdoor stond er in de laatste ronde een onvervalste alles of niets kraker om het kampioenschap op het spel tussen Opening '64 en Heerhugowaard, en daarmee ook dus een onvervalste burenstrijd. Opening had zich ergens in het seizoen wel een keertje half verslikt in Santpoort 2 en moest deze wedstrijd daarom winnen om kampioen te worden, alle andere uitslagen waren voldoende voor Heerhugowaard.

Klein Tata Steel in Heerhugowaard

Donderdag 12 mei extern door de ogen van extern wedstrijdleider en teamcaptain John Nieuwland:

Na geholpen te hebben bij de jeugd komen al snel onze eerste gasten uit Wijk aan Zee binnen. Ze worden verwelkomd en naar de tafels die al klaarstonden gewezen. Toen iedereen eenmaal op zijn of haar plek zat werd er om stilte gevraagd en begonnen de partijen. Zelf moest ik tegen Meneer W. Vos en met een externe rating van 1600+ kan je wel raden dan ik mijn handen vol had aan hem.

De Capibara's slaan toe

Onder het goedkeurend en toeziend oog van Opper Capibara Lucas Oliveira verzamelden 6 Waardse schakers zich in het Wijkcentrum Overdie voor een wedstrijd tegen De Waagtoren N4. Bij absentie van de Capibara's Bakker en Asoév, traden Maarten de Haas en Kasper v.d. Meulen op als betrouwbare invallers.