Almere 4 - Heerhugowaard 1: 3½ - 4½

Het overkomt ons slechts zelden dat er supporters meegaan naar een uitwedstrijd van ons team. Maar zaterdag 15 december 2018 was het dan toch zover. Het bleef deze keer beperkt tot 1, namelijk Petra, de vriendin van Robbert. We hadden bijna een 2de supporter meegekregen omdat Lucas Oliveira ook mee wilde gaan. Hij bleek grieperig (of kon de locatie niet vinden), dus dat ging niet door. Later op de avond, tijdens de nazit en het etentje bij Janos, werd Petra, door een niet nader te noemen persoon betiteld als groupie!!

Via via naar Andijk

Bijna vergeten dat ik maandag avond moest schaken. Dus kwam ik als laatste in de Swan. Shit gaan jullie allemaal mee !! Wat een sterk team. Van Hout erbij, Spaans die nooit Spaans speelt, Kasper weer een beetje beter. Nou ze kunnen aan de bak daar in Andijk. In de bolide van Johanna Wester was het goed toeven. Mats Bakker in het donker: "Kijk daar heb ik nog handgebald ! Kijk daar heb ik nog gefloten. Kijk daar floten ze nog naar mij".

Heerhugowaard 1 - MACH 2: 6 - 2

Onze eerste thuiswedstrijd in dit seizoen (en in de KNSB) was er een tegen de reserves van MACH, een afkorting van Magnus Anna Paulowna CHess. Vooraf was het al duidelijk dat zij met tenminste 3 invallers zouden komen. Deze invallers (bord 5, 7 en 8) weerden zich kranig, maar behaalden toch slechts 1 remise. Zij speelden in een redelijk normale opstelling vergeleken met hun vorige wedstrijden. Enkel op het eerste bord werd, in mijn optiek, Yoram Meijer opgeofferd.

Bergen 2 - Heerhugowaard 1: 2-6

Zaterdag 3 november stond de tweede wedstrijd voor het zaterdagteam op het programma, uit tegen de tweede keus van Bergen. Nog niet zo lang geleden bekampten wij hun eerste, waarbij we steeds dicht bij een gelijkspel zaten, maar de laatste keer net aan de verkeerde kant van de score uitkwamen.

HHW - Santpoort

Sv Heerhugowaard – Santpoort: ½ - 3½

Schaken is best wel een ingewikkelde bezigheid, waarbij regelmatig hoog wordt opgegeven over de moeilijkheidsgraad. Dan gaat het vaak over hoever je vooruit kan kijken, het doorrekenen van (vaak niet ter zake doende) varianten en het kennen van openingen van A tot Z.

Het eerste, of de wederwaardigheden van een vlaggenschip

Het is alweer even geleden dat er een berichtje op de site verscheen van en over ons vlaggenschip, het eerste. Eigenlijk is er niet zoveel van te vertellen. Dit hele seizoen valt een beetje tegen, een beetje veel eigenlijk. Na onze tweede plaats vorig seizoen waren de verwachtingen van menigeen (vooral mensen buiten het team zelf) hoog gespannen. Al na twee wedstrijden moest dat worden bijgesteld. Verlies tegen Bergen en vanaf dat moment dus in de achtervolging. Dat ging niet zoals we dat graag gezien hadden.

Sensation White

Vlak na de wedstrijd tegen Volendam gaf Gerrit aan Dennis de opdracht om een verslag van de wedstrijd te schrijven. Dennis was immers als eerste klaar en had dus alle tijd om de partijen te observeren. Wetende dat ik nooit van mijn leven als eerste klaar zou zijn, was ik het hier roerend mee eens. Ik begreep helemaal waarom we een man met zulke briljante ingevingen tot voorzitter hebben benoemd. Ik zag het al helemaal voor mij hoe ik na iedere wedstrijd weer snelschakers uit kon lachen met hun verplichting.

HHW 3 - Aartswoud 4

Op 21/12 speelden we een thuiswedstrijd tegen Aartswoud 4. Dat het niet gemakkelijk zou worden, stond bij voorbaat vast. Tussen beide teams was er een gemiddeld ratingverschil van bijna 100 punten in het nadeel van ons. We moesten dus aan de bak! Bij mijn partij ging het lang gelijk op, maar toen ik een pion achter kwam kreeg ik het steeds moeilijker en moest ik me met alle krachten verdedigen. Dat ging lang goed, uiteindelijk moest ik me echter gewonnen geven en ik streek als eerste van ons team de vlag.

Volendam - Heerhugowaard 1: 1-7

Op 16 december mochten we naar Volendam toe met het eerste team. De vorige keer dat we daar waren hadden we problemen met parkeren en waren we daardoor te laat, ze hadden toen de klokken al aangezet en toen speelden we met een kwartier minder. Die wedstrijd viel mede door deze tijdachterstand bij een aantal borden het resultaat uit in het voordeel voor de Volendammers. We verloren toen met 3.5-4.5. Dit was dus een goede mogelijkheid voor een revanche.

Bergen 3 - HHW 3

Na een remise en een nederlaag moest ons team het in een uitwedstrijd opnemen tegen Bergen 3. Dit team had de beide vorige wedstrijden verloren en het was dus belangrijk, dat wij goed zouden presteren. Bij een nederlaag zou Bergen ons voorbij gaan en zouden wij mogelijk op de laatste plaats komen. Daar hadden wij geen zin in en vol goede moed vertrokken wij naar het kunstenaarsdorp.